Index Vakbarát Hírportál

Megint Rashford mentette meg a ManU-t

2016. augusztus 27., szombat 17:54

A harmadik fordulóig kellett várni, hogy megszerezze a címvédő Leicester City a 2016-17-os bajnoki idény első győzelmét. Jamie Vardyék a Swansea Cityt verték elég nehézkesen 2-1-re otthon, ráadásul Rijad Mahrez büntetőt is rontott, pedig eldönthette volna azzal a találkozót.

A Leicester Vardy góljával jutott vezetéshez, az angol támadó klasszikus leicesteres gólt szerzett: egy hosszú indításnál lesprintelte a védőjét, majd a kapuba bombázott. A második félidő elején aztán Wes Morgan duplázta meg az előnyüket, majd Mahrez kihagyott tizenegyese után Leroy Fer állította be a 2-1-es végeredményt.

 

Majdnem kiütéses, 3-0-s győzelmet aratott a Chelsea a Burney ellen, ezzel háromból hármat nyerve vezetik a bajnokságot. Antonio Conte csapatában Eden Hazard, Willian és Viktor Moses szerezték a gólokat. Szintén 3-at lőtt az Arsenal, ők a Watford otthonában nyertek 3-1-re. Korábban a Liverpool és a Tottenham 1-1-et játszott Londonban a forduló rangadóján.

A Manchester United rettentő nehezen nyert csak a Hull City ellen idegenben, a megmentő újra Marcus Rashford volt, aki a 92. perc legvégén, egy közeli találattal döntötte el a meccset. A United szinte végig irányította a mérkőzést, Zlatan Ibrahimovic veszélyesen is játszott, de a gól csak a legvégén jött össze nekik.

 

Premier League, 3. forduló:

Tottenham Hotspur-FC Liverpool 1-1 (0-1)

Chelsea-Burnley 3-0 (2-0)

Crystal Palace-Bournemouth 1-1 (0-1)

Everton-Stoke City 1-0 (0-0)

Leicester City-Swansea City 2-1 (1-0)

Southampton-Sunderland 1-1 (0-0)

Watford-Arsenal 1-3 (0-3)

Hull City-Manchester United 0-1 (0-0)

vasárnap:

West Bromwich Albion-Middlesbrough 14.30

Manchester City-West Ham United 17.00

Rovatok