Index Vakbarát Hírportál

Berlini parádé: Dárdaiék az utolsó pillanatban nyertek

2016. augusztus 28., vasárnap 17:29 | aznap frissítve

Győzelemmel kezdte a Bundesliga 2016–2017-es idényét a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC. Nem volt egyszerű, a 95. percben jött a győztes gólt a Freiburg ellen úgy, hogy az újonc a 93. percben egyenlített. Aztán jött az elképesztő végjáték és egy csereember mindent eldöntő gólja.

Majdnem telt ház várta a berlini Olympiastadionban az Európa Ligából pillanatok alatt kieső Herthát és a Bundesliga 2-öt simán nyerő SC Freiburgot. A 6. percben a japán Haragucsi majdnem kapáslövésére hördült fel először a tömeg, szép támadás volt, de a lövés messze elkerülte a kaput. Az első negyedóra könnyed kis semmittevéssel telt el, a Freiburg talán ha egyszer lépte át Dárdai csapatának a térfelét.

Az első félidő közepén Florian Niederlechner zseniális kiugratása után Rune Jarstein helyzete hozott némi izgalmat, majd a 33. percben Mitchell Wieser unta meg a csatárok tétlenkedését, és bombázott alig a jobb felső sarok mellé. Aztán a közönség fütyült már akkor, amikor Grifo lövése éppen csak szögletre pattant a becsúszó védő lábáról, nagy mázlija volt a Herthának.

Lehet, hogy a nagy hőség volt az oka, de az unalmas játszadozás a második félidőben is folytatódott. Az 55. percben felpörögtek az események. Haragucsi távoli, hatalmas bombáját védte a Freiburg kapusa, majd egy perc sem telt el és egy remek baloldali beadásba belefejelő freiburgi Hoffer, majdnem öngólt szerzett. A 63. percig bírta a nyomást a Freiburg, most jól sikerült a labdát lekészítenie Vadid Ibisevicnek, Vladimir Darida érkezett, akinek még arra is volt ideje, hogy megnézze hova rúgja, és oda is rúgta, a kapu bal alsó sarkába.

Hertha Berlin vs. Freiburg (2:1) gól összefoglaló

A 69. perben Grifo addig forgolódott, míg lövőhelyzetbe került, alig, de mellé tekert. Majd a másik oldalon Ibisevics maradt le centikkel a pontos labdáról, igazából a háta mögé érkezett ziccerrel kecsegtető labda.

A gól után kijött a Freiburg, de úgy tűnt, az újoncban nincs annyi erő, hogy veszélyesebb helyzeteket kialakítson. Már mindenki elkönyvelte, a Hertha ha némileg nehezen is, de otthon tartja a nagyon fontos három pontot, de nem tudta. A 93. percben jött egy szöglet és a Freiburg talán második kapura lövéséből Hoffer szenzációsan fejelt a kapuba. Ekkor pedig Freiburgban örült mindenki a már zsebben lévő egy pontnak.

De a történetben volt még egy csavar. A 95. perc és a csereként beállt Julian Schieber. Első lövése még lepattant a védőről, a visszapattanót viszont ügyesen lőtte el a hosszú sarokba. A Hertha BSC így győzelemmel kezdte a Bundesliga 2016–2017-es idényét.

Megkezdték a Bundesligát Gulácsiék is

Valamivel gyengébben indított az RB Leipzig, Gulácsi Péter és Kalmár Zsolt csapata, a Bundesliga-újonc ugyanis a hajrában mentette 2-2-es döntetlenre első idei bajnokiját a Hoffenheim otthonában. Gulácsi végig kapuban volt a vendégeknél, Kalmár nem kapott lehetőséget csereként, míg a hazaiaknál Szalai Ádámot még a kispadra sem nevezték. A vendégek mindkét gólját a 22 éves osztrák Marcel Sabitzer szerezte.

Hoffenheim vs. Leipzig (2:2) gól összefoglaló

Rovatok