Index Vakbarát Hírportál

Ki nem találná, ki vezeti a spanyol bajnokságot!

2016. augusztus 28., vasárnap 22:41

Nehezen, 1-0-ra nyert idegenben a Barcelona az Athletic Bilbao otthonában, de a győzelem ellenére leszorult az első helyről a bajnok, a Las Palmas ugyanis két forduló után némi meglepetésre jobb, 9-3-as gólkülönbséggel áll. Quique Setien csapata 5-1-re intézte el a Granadát, így jelenleg ők vezetik a bajnokságot.

A Las Palmas főleg a második félidőben indult be, a szünetben még csak 1-1 volt az állás, a másodikban viszont Nabil ez-Zahr duplájával, illetve Kevin Prince Boateng, Momo és Sergio Araújo góljaival elhúztak.

 

Az esti meccsen a Barcelona csak 1-0-ra tudott nyerni Ivan Rakitić fejesével, de ennek a sikernek is örülhetnek, a hajrában ugyanis pont a horvát a saját tizenhatosán belül szabálytalankodott, a bíró viszont nem ítélt büntetőt a Bilbao javára.

 

A 93. perc végén Luis Suárez eldönthette volna a meccset, Messivel játszottak ki egy kontrát szinte kihagyhatatlanra, de az uruguayi öt méterről a kapuban álló egyetlen védőt találta el.

 

A nyertes meccs volt Luis Enrique 100. győzelme a Barcelona kispadján, összesen 126 mérkőzés kellett neki ahhoz, hogy elérje ezt a mérföldkövet.

Két forduló után a Barcelona, a Real Madrid és a Las Palmas százszázalékos még a spanyol bajnokságban, a legjobb gól különbséggel viszont a Las Palmas áll, így ők vezetik a bajnokságot.

Eredmények

Alavés-Sporting Gijón 0-0

Las Palmas-Granada 5-1 (1-1)

Athletic Bilbao-FC Barcelona 0-1 (0-1)

Villarreal-Sevilla 0-0

Rovatok