Index Vakbarát Hírportál

Drukkerszelfivel és könnyekkel búcsúzott Schweinsteiger

2016. augusztus 31., szerda 22:42

121-edszer, és utoljára volt válogatott szerda este, a mönchengladbachi Németország-Finnország barátságos futballmeccsen Bastian Schweinsteiger.

A 32 éves középpályást a meccs előtt búcsúztatták, elsírta magát a himnuszok után. 2004 óta szerepelt a válogatottban, első góljait a csapatban épp Mönchengladbachban szerezte, 2005-ben. Összesen 24-szer talált be német mezben.

2014-ben világbajnok, idén és 2012-ben Eb-elődöntős, 2008-ban Eb-2., 2006-ban és 2010-ben vb-harmadik volt a válogatottal. A vb óta ő volt a csapatkapitány.

Búcsúját egy néző tette különösen emlékezetessé, amikor percekkel 67. percbeli lecserélése előtt a pályára ment, és szelfizett egyet Schweinsteigerrel, majd megölelték egymást. A bekocogó drukkert senki nem zavarta, ahogy jött, olyan nyugodtan le is ügetett a gyepről. A reklámtáblákon túl érte utol egy biztonsági ember, vélhetően nem ússza meg büntetés nélkül.

A meccset 2-0-ra Németország nyerte, Max Meyer lőtte az elsőt a második félidő elején, a hajrában esett még egy öngól Mesut Özil középreadása után.

Schweinsteiger csak a válogatottból vonult vissza, továbbra is a ManUnited igazoltja, bár José Mourinho kitette a keretből. Ő nem akar elmenni, de lehet, hogy hamarosan mégis Amerikában, az MLS-ben vezet le.

Rovatok