Index Vakbarát Hírportál

Magyar futballkarrier: a vb-bronztól az NB II.-ig

2016. augusztus 31., szerda 09:52

Gosztonyi András, a Slask Wroclaw magyar futballistája a lengyel Ekstraklasából a magyar NB II.-be igazolt, a Kisvárda játékosa lett. Gosztonyi eddig Kaposvár, az MTK, a Bari, a Videoton, Diósgyőr, majd a Haladás futballistája volt, így jutott el a 2009-es, U20-as világbajnoki bronzéremtől a magyar futball második vonaláig.

Gosztonyi 2010 tavaszán a Bari játékosa volt és két meccsen a Serie A-ban is játszott, az egyiken éppen a Juventus ellen. Aztán az NB I.-ben a Videotonban 40 meccs, 4 gól jött a középpályástól.

A Diósgyőrben meghatározó játékosként 71 meccsen összesen 5 gól és egy Ligakupa-győzelem. 2015 nyarán került a Haladásba, ahonnan 15 meccs után idén nyáron igazolt nagy reményekkel Wroclawba.

Sok lehetőség nem jutott neki, mert a tavaszi szezonban mindössze 7 meccsen 262 percig kapott bizonyítási lehetőséget. A nyáron új edző érkezett Wroclawba, akinél Gosztonyinak még ennyi idő sem jutott volna, így saját maga kérte a szerződése felbontását.

Ettől függetlenül meglepő, hogy a 26 éves középpályás az NB II.-be igazolt. A hírek szerint a Kisvárda már korábban megkörnyékezte, a tárgyalások most értek  végső stádiumba. Gosztonyi jövő vasárnap, a SZEOL elleni bajnokin már pályára léphet.

Rovatok