Index Vakbarát Hírportál

Hat BL-győzelem nem tévedhet? Töröljék el a hosszabbítást a BL-ben!

2016. szeptember 1., csütörtök 13:03

Alaposan belekezdtek a Bajnokok Ligája megreformálásába az elmúlt napokban. Előbb a topligás csapatok indulási számát, majd a kezdési időpontokat változtatták meg, most pedig az is előfordulhat, hogy a hosszabbítást egész egyszerűen kivágják a BL és az EL programjából, döntetlen állásnál egyből büntetők jönnének a 90 perc után, írja a Telegraph.

Legalábbis emellett érvelt Sir Alex Ferguson is az UEFA elitklubedzői fórumán. Az álláspont mellett kiállt Carlo Ancelotti és Rafa Benítez is. Ferguson azzal indokolt, hogy a hosszabbításra már teljesen kimerült játékosok sétálnak a pályán, senki nem akar gólt rúgni, így nem sok értelme van. Épp a legutóbbi, Real-Atletico 1-1 után tizenegyesekkel eldőlt BL-döntőt hozta fel példának.

Ioan Lupescu, az UEFA technikai vezetője azt mondta, a tanácskozáson más edzők azzal érveltek, hogy a hosszabbítás megszüntetése elsősorban a gyengébb csapatokat támogatná, amelyek így a szerencsére bízva sorsukat, könnyebben juthatnának tovább.

Ferguson viszont védelmébe vette az ötletet:

Nem hiszem, hogy a kimerült játékosok még folytatnák a kilencven perc után. Mindig az az érzésem, hogy ők már a büntetőrúgásokat várják. Nézzék meg a legutóbbi BL-döntőt, a futballisták csak sétáltak, mindenki a 11-eseket várta.

Dél-Amerikában már megtörtént a reform. A Copa Libertadoresben nincs ráadás, ha a szituáció úgy hozza, egyből büntetőznek. 

Ferguson, Ancelotti és Benítez edzőként összesen hat BL-t nyert, az olasz ráadásul játékosként még kettőt, vagyis a felvetésükön biztosan komolyan el fognak gondolkozni az UEFA-nál.

Rovatok