Index Vakbarát Hírportál

Önmagát is becsapja Dzsudzsák, ha elhiszi, amit mond

2016. szeptember 2., péntek 10:21

A Berliner Morgenpost összefoglalta az átigazolási periódust a Hertha BSC-nél, amiben a cseh Darida és az amerikai Brooks néhány kérője mellett van pár magyar szempontból fontos adat. Pontosabban Dzsudzsák Balázsra vonatkozó tény.

A török Tolga Cigercit ugyanis a magyar vezetőedző, Dárdai Pál nem akarta megtartani, a Galatasaray 3 millió eurót adott érte, örömmel engedték el.

Ugyanennyit, vagyis 3 milliót fizetett ki az Egyesült Arab Emirátusok zászlóshajója, az Al-Vahda a török Bursaspornak a 29 éves Dzsudzsák Balázsért.

A két transzfer között nagyjából egy nap különbség volt, az előkészítés pedig nyilván hetekig tartott.

Dzsudzsáktól és a menedzsmentjétől elég sokszor hallhattuk, mennyire szeretne európai topligában játszani.

A Hertha a pénzt később az augsburgi Alexander Essweinért adta oda: 2,5 millió eurót fizetett ugyanis érte. Pár héttel korábban pedig a szlovák Ondrej Dudáért adott ki 4 milliót a legutóbbi szezonban hetedik helyen végző klub.

Tavaly Niklas Starkot igazolta le Dárdai 3 millió euróért a védelem közepébe. Akkor sem Dzsudzsákért fizettek. Pedig minden nap azt hallhattuk, mennyire szívesen menne a magyar. Idén is visszatérő mondat volt, 

Ha az anyagiak döntöttek volna, akkor már májusban aláírtam volna az Al-Vahdához

– ezt a magyar válogatott csapatkapitánya mondta őszinteségi rohamában. Ekkor vállalta fel azt is, hogy másként kellett volna döntenie, amikor a PSV-től elszerződött.

Azt is elmondta, hogy a berliniek nem tudtak 3 millió eurót fizetni érte.

A fentebbi szerződések inkább azt mutatják: inkább nem akartak, valamilyen okból. Dzsudzsák a gázsijáról nem beszélt, de a havi fizetése biztosan jobb lesz Dubajban, mint Berlinben lett volna.

Rovatok