Index Vakbarát Hírportál

10-0: újra a helyes úton a spanyolok?

2016. szeptember 6., kedd 09:29

Julen Lopetegui nyolc év után vette át a válogatottat Vicente del Bosquétól, akivel 2010-ben világbajnokságot, 2012-ben Eb-t nyert Spanyolország. A legutóbbi vébé, majd a nyári Eb viszont pocsékul sikerült, a kapitány is jobbnak látta távozni, és valószínűleg a szövetség is ezt akarta.

Az ötvenéves Lopetegui a korosztályos válogatottakkal korábban mindent megnyert, majd a Portónál próbálkozott, ahol tavaly egyszer legyőzte a Bayernt is a BL-ben, de nem tudott bajnokságot nyerni, aztán év elején menesztették.

Belgium vs. Spanyolország (0:2) gól összefoglaló

Fél év pihenő után hívták vissza a spanyolok, és egyelőre úgy tűnik, jól tették: múlt héten, bemutatkozó meccsén barátságoson verték tök simán, 2-0-ra idegenben Belgiumot, hétfőn otthon vágtak nyolcat Liechtensteinnek. Persze, kiscsapat, úgyhogy inkább az Eb-n is szereplő belgák elleni sima győzelem mutathatja az előrelépést.

Spain vs Liechtenstein (8-0)

A gólok nagy része persze még mindig tikitakás, sokpasszos, valószínűleg Lopetegui sem fog ezen a játékon túl sokat változtatni, kérdés, vissza tudja-e hozni olyan szintre, ahogy négy-öt évvel ezelőtt művelték. A Portóval nem ilyen futballt játszott, így a drukkerek reménykedhetnek, hogy képes lesz a stílusokat ötvözni, és újra sikerre vezetni Spanyolországot.

Rovatok