Index Vakbarát Hírportál

Jogerős: kizárták a Realt és az Atleticót az átigazolásból

2016. szeptember 8., csütörtök 19:44

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fellebbviteli bizottsága csütörtökön jóváhagyta a Real Madrid és az Atlético Madrid kizárását két átigazolási időszakból.

A két klubot azért büntették meg még január közepén, amiért korábban a harmadik nagy spanyol futballklubot, a Barcelonát is: több 18 év alatti játékos megszerzésekor megsértették a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályokat.

A Real és az Atlético fellebbezett, a FIFA illetékes testülete pedig most hozta meg jogerős döntését, amely megegyezik a fegyelmi bizottság korábbi határozatával.

A szankció miatt a klubok nem regisztrálhatnak új játékosokat a következő két átigazolási időszakban, erre legközelebb 2018 januárjában lesz lehetőségük. Az Atléticót 900 ezer, míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra is megbüntette a FIFA.

Az idei BL-döntőben érdekelt két csapat közül az Atletico volt az aktívabb az idei átigazolási szezonban. Simeone megszerezte Gameirót a csatársorba a Sevillától, a bal szélre Gaitánt a Benficától és Jotát a Pacostól. A horvát jobbhátvéd, Vrsaljko (Sassuolo volt az előző csapata) is a klubnál folytatja.

A Realba visszatért Morata a Juventustól, más számottevő érkező nem volt.

Rovatok