Index Vakbarát Hírportál

450 ezer eurót kap gólonként, Buffont is veri a kereseti listán

2016. szeptember 9., péntek 08:29

A Gazzetta nyomtatott változatában összeszedte a Serie A fizetéseit, weboldalán a legjobb tizenegyet egy kis videóba foglalva közölte le. Közülük nyolcan a Juventusban játszanak, két embert ad a Roma, egyet az Inter.

A bérekre nézve azt láthatjuk, hogy még a legkiugróbb sem eszement összeg. Viszonyításképp: a Premier League-ben az egyik legjobban, de nem legjobban kereső Yaya Touré heti 220 ezer fontot, azaz 260 ezer eurót, azaz évi 13 millió eurót vihet haza. Ebben a szezonban úgy, hogy alig kell játszania, Pep Guardiola edző ugyanis kvázi kitette a keretből, és csak a tét nélküli meccseken ereszti a pályára.

Kétszer annyit tesz zsebre Yaya, mint a Serie A leggazdagabbja, Gonzalo Higuain, aki 7,5 millió eurót kap Torinóban.

Az argentin most szerződött a Napoliból a Juvéba 90 millió euróért, minden idők negyedik legdrágább transzfere az övé. A fizetését is ehhez igazították, olasz viszonylatban. Volt is miért megkérni az árát, Nápolyban az előző szezonban 38 gólt rúgott, rekorddal, 35 meccsen szerzett 36 góllal.

Az már kérdésesebb, hogy a következő, a Románál 6,5 millió kasszírozó Daniele De Rossi miért kap annyit. Teljesítménye sehol sincs Higuainéhoz, bár az övénél jóval meghökkentőbb csapattársa, Edin Dzeko 4,5 milliós gázsija, amivel a Romából szintén épp a nyáron a Juvéba igazolt Miralem Pjaniccsal együtt harmadik.

Dzeko egy éve került Rómába a ManCitytől, első szezonjában 10 gólt sikerült összehoznia, ami első blikkre nem olyan kevés, ám ezt 39 meccsen ügyeskedte be. Minden negyedik meccsén rúg egyet, ez egy formában lévő támadó középpályás szintje. Gólokra visszaosztva 450 ezer eurót kaszál találatonként.

Buffon a következő a fizetési rangsorban, az ő bére szinte meghökkentő: 38 évesen, 15 évnyi szolgálat után, első számú kapusként és csapatkapitányként is csak 4 millió eurót kap. (1,2 milliárd forint.)

Az álomcsapat többi tagja közül Khedira, Alex Sandro, Chiellini, Bonucci és Dani Alves szintén a Juvéé, az Inter csak Mauro Icardit adja. 

Rovatok