Index Vakbarát Hírportál

A legvégén sokkolták a PSG-t

2016. szeptember 9., péntek 23:18 | aznap frissítve

A Paris Saint-Germainnek nagyon kellett volna, de jött a szlovén.

A francia bajnokság negyedik fordulójában az előző körben kínos vereségbe futó bajnok (1-3 a Monaco ellen) találkozott a meglehetősen csapongóan szereplő Saint-Etiennel. A vendégek már mindhárom végkimenetelt kipróbálták az idén, az esélyek alapján az este a vereségek terén tehettek szert további tapasztalatokra.

Ebből az első félidőben nem sok látszott. Bár Verratti szépen húzogatta a szálakat, mindössze egyetlen igazi ziccert alakított ki a PSG – természetesen az olasz passzából –, amit aztán Ben Arfa kihagyott.

Igaz, a párizsiak a bíróra is meglehetősen dühösek lehettek, méghozzá teljes joggal, ugyanis Matuidit úgy felrúgták a tizenhatoson belül, hogy azért akár két tizenegyest is lehetett volna adni, ehelyett mehetett a játék tovább.

Ami késik nem múlik, a második játékrészben már megkapta a tizenegyesét a Párizs, Lucas Moura pedig értékesítette a büntetőt. Sokaknak biztos kifejezetten szimpatikus volt látni, hogy az alaposan felcserélő Unai Emery ezt követően sem egy védőt hozott be utolsó változtatásként Ben Arfa helyére, hanem egy másik csatárt, Cavanit.

A szimpátia egy dolog, a rideg valóság viszont egy másik. Az uruguayi ugyanis nem lőtte be a párizsiak második gólját, viszont eggyel több védő talán elég lett volna, hogy kifejelje azt a beadást, aminek az utolsó percben két hazai védő is aláfutott. Így viszont a vendégekhez csereként bejövő szlovén Robert Berichez került a labda, aki levette a játékszert, majd egy pattogós lövéssel sokkolta a párizsi közönséget.

A Sevillától nyáron elcsábított edző, Unai Emery ennél valószínűleg könnyebb kezdésben reménykedett.

Rovatok