Index Vakbarát Hírportál

Többet fizetett Loki-játékosért a Videoton, mint az izraeli bajnok

2016. szeptember 9., péntek 09:50

A magyar bajnokság hetedik helyén álló Debrecennél nagy játékosmozgás volt a nyáron, és a klubtulajdonos Szima Gábor megvált a nyáron Kondás Elemér vezetőedzőtől is.

A debreceni tévének a magyar klubvezetőtől szokatlan nyíltsággal beszélt a pénzügyekről.

Elmondta, hogy

Vagyis a hazai bajnoki címet megcélzó fehérváriak nem fukarkodtak. Az egyszeres válogatott szélső nem került be Bernd Storck bő Európa-bajnoki keretébe, míg Korhut a portugálok elleni 3-3-es Eb-meccsen ott volt a pályán. Az is tény, hogy a védők mindig olcsóbbak a középpályásoknál.

A nem túl sikeres légióskodáson túllévő – megjárta a Bundesligát és az angol kettőt - Varga József viszont csak 93 millióba került a Vidinek. Tiszta Tibor 12 millióért mehetett a Nyíregyházához.

Az érkezők közül Völgyiért fizettek (50 ezer eurót), Tőzsérért és Bobkóért nem. A román Ioan Filipért sem, igaz ott ki kellett fizetniük a Viitorul tartozását. Hogy ez az összeg mekkora, nem nevezte meg Szima.

Azt is elmondta, hogy 200 milliót rakott be tavaly a Debrecenbe, és hogy ha valaki ennél többet tudna, annak 0 forintért átadná a tulajdonrészét, de senki nem jelentkezett.

Ez a 200 millió egyébként az ötöde az éves költségvetésnek, vagyis 1,2 milliárdból gazdálkodik a DVSC. Ami harmada a Videoton és  Ferencváros büdzséjének.

A Debrecen büszkélkedhet ettől még azzal, hogy az utóbbi években a legtöbb pénzért értékesített magyar játékost topligába. Az olasz Palermo ugyanis Balogh Norbertért 2,2 millió eurót fizetett januárban, vagyis nagyjából 700 milliót, így az éves büdzsében majdnem össze is állt. Viszonyításként: Nagy Ádám 1,8 millió eurójába került a Bolognának. 

A DVSC eddigi legnagyobb kiadása 250 ezer euró volt, amikor megvásároltuk a Tatabányától Kouemahát" -

jelentette ki. Ez a transzfer még 2007 nyarán történt.

Néhány szót ejtett az utánpótlás-nevelésről is, a Debrecen ugyanis három portugál edzővel korszakosat lépett, ők az akadémián dolgoznak. Az első csapathoz Leonel Pontes került.

Jelentős reformra szorult a képzés Szima szerint. Kritikus szemmel is hibátlannak nevezte a szakemberek eddigi tevékenységét.

Rovatok