Index Vakbarát Hírportál

Storck odaszúrt Hemingwaynek, ahol a legjobban fáj

2016. szeptember 10., szombat 10:01 | aznap frissítve

Emlékezetes hőbörgéssel vezette fel a Budapest Honvéd tulajdonosa, George F. Hemingway a Feröer elleni vb-selejtező meccset. Mint blogjában írta, ha a válogatott nem nyer legalább 3 góllal Feröeren, a szövetségi kapitány Bernd Strock inkább menjen vissza Németországba dolgozni, a játékosok pedig szégyen feliratú táblát lógassanak a nyakukba.

A0-0 után a Nemzeti Sport megkérdezte Storckot erről a kijelentésről.

Amint várható volt, a német kapitány nem repdesett az örömtől, amikor a bejegyzésről tudomást szerzett. A lapnak elmondta, hogy fel is hívta telefonon Hemingwayt, hogy felháborodásának hangot adjon. 

Nem emlékszem, hogy valaha beleszóltam volna a munkájába. Ő se tegye.

Szerinte egy válogatott meccs előtt az ilyen hozzáállás az együttműködés hiányát mutatja, és azt mondta, hogy talán a szükséges hazafiság érzése sincs meg a klubtulajdonosban. Ez amiatt is érdekes észrevétel, mert Hemingway nemcsak a sportpolitikai, hanem egyéb közéleti megnyilvánulásairól is ismert.

Storck szerint a kritikának megvan a megfelelő helye, és az nem egy blog, hanem ha szemtől-szembe megmondja neki. Nem segít, ha a meccsnapon így üzengetnek neki, bár hozzátette, hogy a klubtulajdonos véleménye, amint a többieké is, nagyon fontos.

És hogy hazaküldene? Megyek én magamtól is, ha az elnök úr, Csányi Sándor és az elnökség úgy ítéli meg, hogy nem végzem jól a munkámat.

Arról is beszélt a Nemzeti Sportnak adott interjúban, hogy szerinte sem játszott jól a csapat, nem tudták fenntartani a koncentrációt, nem passzoltak pontosan és helyzeteket sem sikerült kialakítani.

De mindennek oka van. Sokan igen kevés játéklehetőség után kaptak szerepet. Hogy akkor miért őket hívom meg? Mert hiszek a csapatban, és azokban a srácokban, akik már bizonyították, hogy megtesznek mindent válogatott mezben.

Úgy látja, a játékosok mindent beleadtak.

Nagyon szomorú, hogy a csapatomat ennyire szétcincálták egyetlen gyengébb mérkőzés után.

Nem Hemingway az első klubtulajdonos, aki megtalálta a német szakvezetőt, az Eb előtt a Puskás Akadémia ment neki közleményben a kapitánynak, akkor végül Csányi Sándor MLSZ-enöknek kellett közbeavatkoznia, és helyre tennie a klubot. 

(Borítókép: Bernd Strock szövetségi kapitány. Fotó: Huszti István/Index)

Rovatok