Index Vakbarát Hírportál

3 zsinórban: drámai Valencia-zakó a reklámmentes mezek meccsén

2016. szeptember 11., vasárnap 19:07

A Valencia CF hiába egyenlített kétgólos hátrányról, az utolsó pillanatokban kapott góllal 3-2-re kikapott a vendég Real Betistől a spanyol futballbajnokság harmadik fordulójának vasárnap délutáni találkozóján.

A szünetben 1-0 volt a Betisnek, majd az 50. percben egyből pirossal, egy nagyon durva kétlábas becsúszásért kiállították Enzo Perezt. Az 53.-ban máris kihasználta az emberelőnyt Joaquin, belőtte a második góljukat.

A Barcától kölcsönvett Munir beállása emberhátrányban is fellendítette a hazaiakat, Rodrigo szépített, percek múlva Garay egyenlített, a 79.-ben már 2-2 volt.

A Valencia ment a győzelemért, a Betis kihasználta, hogy kitámadtak, és a 92. percben megszerezte a harmadik gólját is: Ruben Castro - aki az elsőt is lőtte - közelről gurított a hálóba.

A Valencia így sorozatban hatodik bajnokiját veszítette el, ebből három az előző bajnokság végén, három az új szezon elejéről van, azaz ebben az idényben mindhárom mérkőzésüket elbukták. Ilyen még nem volt a klub történetében. Paco Ayesteran vezetőedző alatt erősen recseg a kispad.

Arra is rég volt már példa, hogy két menő csapat - bár a Betis az utóbbi években szerényebb - meccsén egyiknek se legyen felirat a mezén, elöl. A Valencia tiszta fehér mezben, a Betis rikítózöldben játszott.  

Primera División, 3. forduló:
FC Valencia-Real Betis 2-3 (0-1)

Rovatok