Index Vakbarát Hírportál

Egy meccset néztek, de mintha két különböző mérkőzést láttak volna Guardioláék

2016. szeptember 11., vasárnap 12:30

Úgy tűnik, Pep Guardiola, a Manchester City edzője és José Mourinho, a Manchester United edzője két teljesen különböző meccset néztek, és ha kontrollcsoportként a nézőket is idevesszük, akkor nyugodtan kijelenthetjük, hogy szombaton dimenziókapu nyílt Manchesterben kora délután, amikor aUnited a City-t fogadta az Old Traffordon. Más lehetőséget elképzelni sem tudok a két sztármenedzser nyilatkozatát olvasva.

Kezdjük a tényekkel, a City 2-1-re legyőzte José Mourinho Unitedét, és továbbra is vezeti az angol futballbajnokságot. A hazaiaknál két gólt a holland hátvéd Blind nyakába lehet varrni, aki előbb addig totojázott, amíg elvitték mellette a labdát, abból lett az első gól, a másodiknál pedig nem lépett ki a többiekkel, így nem sikerült a lesreállítás, és máris kettővel vezetett a vendég csapat.

A szépítés még az első félidőben összejött, egy szabadrúgás érkezett hosszan a tizenhatoson belülre, a most érkezett Bravo kapus kifutott és kiejtette a kezéből a labdát, amit Ibrahimovic bevágott.

A továbbiakban is a kapus volt az egyik főszereplő, a tévén keresztül nem tűnt igazán meggyőzőnek, és nem is az maradt az egyetlen ügyetlen megmozdulása, a második félidőben többször is csak isteni szerencséjének köszönhette, hogy nem lett belőle gól. És itt el is érkeztünk a két edző legmarkánsabb véleménykülönbségéhez.

Mourinho szóvá tette, hogy az első félidőben csapata magát büntette, a másodikban viszont Clattenburg játékvezető, aki szerinte a játékrészben két tizenegyest is elmulasztott nekik befújni. Ezek közül különösen az volt fájó, amelynél Bravo kapus egy rossz manőver után nyújtott lábbal előre csúszott be Rooney-nak, amiért Mourinho szerint még piros lap is járt volna, és tizenegyes. A másik meg nem adott, de egyértelmű szabálytalanság egy kezezés volt.

Ehhez képest Guardiola azt mondta, hogy Bravo teljesítménye az egyik legjobb volt, amit valaha látott. Túltette magát a hibáján, amiből az első gól született, és a továbbiakban remekül védett. Guardiola szerint ez a lényeg, hogy egy futballista hogyan tudja magát túltenni a hibáján.

Szerinte jól játszottak, birtokolták a labdát, ha pedig elveszítették, gyorsan visszaszerezték. Elég sok helyzetet teremtettek, mondta, de mint mondta, lehetetlen az Old Traffordon 90 percen keresztül dominálni, ezért rendkívül fontos, hogy ki is használják a kontrákat, különben nem tudják úgy befejezni a meccset mint ahogy az történt.

Mourinho amúgy elismerte, rossz taktikával küldte a pályára csapatát, Henrikh Mkhitaryannal és Jesse Lingarddal. Csalódott volt a teljesítményeik miatt, azt hitte, a City-t meg tudják lepni egy-két játékos minőségi teljesítményével, de ez nem jött össze.

Nem akartam 20 perc után változtatni, mert nem akarom összetörni a játékosokat. Nem akarok három cserét a félidőben, mert abban túl nagy a rizikó.

Szerinte az első félidő a City-é volt, a második félidő azonban az övék, ezért nem érdemeltek vereséget.

Rovatok