Index Vakbarát Hírportál

Messinek most a lábai diktálnak, nem az edző

2016. szeptember 12., hétfő 18:22

Lionel Messi ágyéksérülése után 30 percet játszott szombaton spanyol bajnokin az Alavés ellen, ahol hiába szállt be, a Barcelona kikapott 2-1-re. A katalánok kedden már a Bajnokok Ligájában játszanak a Celtic ellen. Luis Enrique edző még lebegteti, hogy Messi milyen állapotban van, kezd vagy sem. Nem akarnak kockáztatni. 

„Messit minden egyes percben játszatnám, és ő is ezt szeretné. De minden a játékoson múlik, hogy mit érez a lábaiban. Holnap meglátjuk, milyen sokat játszhat. A lábai diktálják, mennyit bír futballozni" – nyilatkozta az edző a meccs előtti sajtótájékoztatón.

A balhátvéd Jordi Alba azt mondta, szükségük van Messire. „Hülye lennék, ha azt mondanám, nem Messi a legjobb közülünk, sok minőségi játékosunk van, de Leo tesz minket különlegessé. Hosszú idő óta ő a világ legjobbja, ez hihetetlen."

A szombati bajnokin két új igazolás, Jasper Cillessen kapus és a támadó Paco Alcacer is elég gyenge teljesítményt nyújtott, de Enrique szerint ez amiatt van, hogy még nem volt idejük megtanulni a Barca minden más csapatétól eltérő játékát. „Nagyon sok információt át kell adnunk nekik, hogy az utuk minél kevésbé legyen traumatikus" – mondta Enrique.

Rovatok