Index Vakbarát Hírportál

Platini engedélyt kapott búcsúbeszédre

2016. szeptember 12., hétfő 15:34

Megkapta a szükséges engedélyeket, így Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) leköszönő elnöke - akit minden nemű futballal kapcsolatos tevékenységtől eltiltottak - felszólalhat a szervezet szerdai tisztújító kongresszusán.

Platini beszédéhez a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) etikai bizottságának jóváhagyására volt szükség, Hans-Joachim Eckert pozitívan bírálta el a kérést.

Elnökválasztásra azért van szükség, mert a FIFA etikai biztossága decemberben Michel Platini alelnököt, az UEFA első számú vezetőjét összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt eltiltotta a labdarúgással kapcsolatos mindennemű tevékenységtől.

A francia sportvezető, miután sikertelenül fellebbezett a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS), májusban szóban lemondott posztjáról, később pedig jelezte, hogy mindezt a szeptember 14-i athéni tisztújító kongresszuson hivatalossá is teszi majd.

Megüresedett helyére hárman jelentkeztek, a holland Michael van Praag és a szlovén Aleksander Ceferin, illetve a spanyol Angel María Villar, utóbbi azonban végül visszalépett.

A magyar, akárcsak a francia és a német szövetség - korábbi bejelentése alapján - a szlovén jelöltet támogatja. Az angolok a holland mellett álltak ki.

Rovatok