Index Vakbarát Hírportál

Eddig a PL gólja, amivel verte a Liverpool a Chelsea-t

2016. szeptember 16., péntek 22:56

A Liverpool Londonban győzte le a Chelsea-t az angol bajnokság idei második pénteki meccsnapján. Az 5. forduló legnagyobb meccsén a Liverpool nagyszerű játékkal győzte le a meglepettnek tűnő Chelsea-t (2-1). 

Az első gól a 17. percben egy hatalmas védelmi hiba után jött össze a vendégeknek. A liverpool a bal szélen támadott, begyakorlott figurának tűnt: a visszagurított labda után Philippe Coutinho ívelte át a labdát a kapu elé a hosszúra, ahol négy liverpooli is üresen várt, Dejan Lovren nem volt lesen, a hosszúba belsőzött. Eközben a komplett Chelsea védelem a rövidnél állt.

A második gólig további húsz percet kellett várni. Egy rosszul sikerült felszabadítás után Jordan Hendersonhoz gurult a labda, ő pedig 28 méterről gyönyörűen lőtt a hosszú felsőbe. Courtois hiába nyújtózkodott, védhetetlenül csapódott a léc alá a labda.

Eddig a PL egyik legszebb gólja, ha nem a legszebb.

A Chelsea a 2. félidőben fordított szépített, Matics cselezte le magát az alapvonalra, visszapöckölt labdáját Costa belsőzte be közelről.  

Conte először szenvedett vereséget a Chelsea edzőjeként, Klopp pedig a a topcsapatok közül a Leicestert és az Arsenalt is le tudta győzni csapatával.

Rovatok