Index Vakbarát Hírportál

Ribéry hülyét csinált a Hertha-védőkből

2016. szeptember 21., szerda 20:31

A Bundesliga hétközi fordulójának rangadóján két, eddig százszázalékosan álló csapat találkozott, amikor Dárdai Pál és a Hertha a Bayern Münchenhez ment. A korábbi magyar szövetségi kapitány csapata viszont nem bírta sokáig a rohamot, Franck Ribéry már az első 20 perc vége előtt borzasztóan megtáncoltatta a védőket.

A francia szélső David Alaba labdájából kezdett cselezni a tizenhatoson belül, és addig fárasztotta a berlinieket, amíg a szlovák válogatott Peter Pekarík egyszerűen összeesett, mert nem tudta követni Ribéry cseleit.

A viszonylag korai gól után egészen jól tartotta magát a Hertha, de a második félidő nagyjából 20,. percében egy hatalmas védelmi hiba után megduplázta előnyét a Bayern: a brazil Allen zavarodott meg a kapustól kapott labdától, no meg attól, hogy három bayernes állta körbe a saját tizenhatosánál. Thiago el is vette tőle, majd könnyedén szerzett gólt.

Innentől már nem sok esélye volt a Herthának, amikor pedig három perccel később Arjen Robben is betalált, végleg eldőlt a találkozó.

Szintén szerdán játszott Gulácsi Péter és a RB Leipzig, ők 1-1-es döntetlent értek el a Borussia Mönchengladbach ellen otthon, ezzel a hatodik helyen vannak, a Hertha az ötödik pozícióig csúszott vissza.

Bundesliga, 4. forduló:

Bayern München-Hertha BSC 3-0 (1-0)

Bayer Leverkusen-FC Augsburg 0-0

RB Leipzig-Borussia Mönchengladbach 1-1 (1-0)

FC Schalke 04-1. FC Köln 1-3 (1-1)

Werder Bremen-FSV Mainz 1-2 (1-0)

Kedden játszották:

SV Darmstadt 98-1899 Hoffenheim 1-1 (0-0)

SC Freiburg-Hamburger SV 1-0 (0-0)

FC Ingolstadt-Eintracht Frankfurt 0-2 (0-1)

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 1-5 (0-2)

Rovatok