Index Vakbarát Hírportál

Bomba robbant egy ciprusi játékvezető autójában

2016. szeptember 27., kedd 14:13 | aznap frissítve

Giorgosz Nikolau játékvezető szerencsére nem tartózkodott az autóban a robbanáskor. Az elkövetőek egy házilag készítette bombát helyeztek el a bíró autójában, amely a háza előtt parkolt, amikor felrobbant, adta hírül az MTI.

A ciprusi szövetség játékvezetői bizottságának tájékoztatása szerint a bíró mostanában nem szerepelt olyan mérkőzésen, ami okot jelenthetett volna az akcióra.

A ciprusi futball az utóbbi években a huligánok balhéitól és a bundabotrányoktól hangos. Két éve a játékvezetői bizottság irodája előtt robbant pokolgép, míg tavaly egy másik bírót félemlítettek meg, akinek édesanyja lakása előtt robbantottak fel egy gyújtóbombát. Ezután a játékvezetők egyhetes sztrájkot tartottak. A legnevesebb ciprusi bíró, Leontiosz Trattosz kocsiját pedig tavaly tavasszal felgyújtották, alig egy évvel korábban pedig felrobbantották, utóbbi eset miatt akkor elmaradt a bajnoki forduló is.

A rendőrség szerint vagy huligánok állnak a mostani eset mögött, akik valamilyen korábbi sérelmet akartak így megtorolni, vagy egy bűnözői csoport akarta a mérkőzések befolyásolására rávenni a megfélemlített a bírót.

Rovatok