Index Vakbarát Hírportál

Fantasztikus potyát hozott össze az olasz válogatott kapus

2016. szeptember 27., kedd 10:22

Emiliano Viviano a jobb kapusok közé tartozik, de a Cagliari-Sampdoria 88. percében ebből nem sok látszott. A hétfő esti olasz bajnokit az ötszörös olasz válogatott kapus komikus hibája döntötte el. Az Internazionalét és Arsenalt is megjárt Viviano kirongyolt egy hosszú indításra, majd olyan mozdulattal rúgott, sőt inkább balettozott el felette, hogy műkorcsolyában pont járna érte. 

Ouch. Sampdoria's Viviano with a horrendous howler late against Cagliari. pic.twitter.com/nvxArnrMBa

— Stereo Serie A Radio (@StereoSerieA) September 26, 2016

A szardíniai stadionban viszont a művészi kivitelre egy ridegen begurított gól volt a válasz, amivel a Cagliari visszavette a vezetést az alig két perccel korábban egyenlítő Sampdoriától.

A 2-1-es előnyt aztán meg is őrizték a hazaiak a maradék időben, a számukra nagyon fontos három ponttal pedig elmozdultak a kiesőhelyről egész a mezőny közepéig, megelőzve ellenfelüket is.

Vivianónak 5-6 évvel ezelőtt még komoly esélyei voltak, hogy Buffon utódja legyen a válogatottban. A 2012-es Eb selejtezői során több meccsen is helyettesítette őt, ám sajnos kevésbé bizonyult strapabírónak, mint a nála nyolc évvel idősebb kapus. 2011 nyarán a Bologna még jó pénzért eladta az Internek. Onnantól fogva stabil Serie A-s kapus, de a válogatottnak a padjára sem ülhetett le, ebben keresztszalag-szakadása is akadályozta.

Rovatok