Index Vakbarát Hírportál

Szinte egymaga taszította válságba a Chelsea-t

2016. szeptember 27., kedd 14:27

Az első három meccsét megnyerte a Chelsea a Premier League-ben az új edző Antonio Contéval, a második háromból viszont nem nyert meg egyet sem, egy iksz után kétszer kikaptak.

Ráadásul mindkettő rangedó volt, először a Liverpool verte őket otthon, majd az Arsenalnál kaptak egy sima hármast a hétvégén.

Egy győzelmük azért volt az utóbbi hetekben, de az sem ment könnyen, egy hete a Ligakupában hosszabbításban, 0-2-ről fordítva győzték le az előző bajnok, de az új szezonban csak vegetáló Leicester City-t.

Mind a négy meccset végigjátszotta középhátvédben Gary Cahill, sőt, Leicesterben a szépítő gólt is ő szerezte, mégsem emiatt ő cikkünk főszereplője, hanem mert négy kapott gólban is benne volt ezeken a meccseken.

Swansea-ban 2-2-t játszottak, miután Leroy Fer szerelte Cahillt, és gólt lőtt, nekik kellett egyenlíteniük a hajrában, 2-2-re.

Goal Leroy Fer vs Cahill Swansea-Chelsea

Fer megrúgta Cahillt, akinél ugyan ottmaradt a labda, tovább is tudott volna menni, de összesett, a bíró meg nem fújt. Tény, ez bírói hiba volt, de 31 évesen, majdnem öt éve Chelsea-futballistaként - pláne a Premier League-ben - talán számolhatott volna vele, hogy a játékvezető elnézheti.

Swansea vs Chelsea Gary Cahill fouled

A liverpoolos 2-1-en az elsőt a teljes Chelsea-védelem végignézte, a második 28 méteres lövés volt.

Leicesterben az első gólnál engedte el Cahill a beadást - nem tudni, miért -, így védőtársát, Azpilicuetát és a kapust is úgy megzavarta, hogy összehozták az első gólt.

Leicester vs Chelsea - Cahill elengedi

A mélypont csak ezután jött, szombaton, az Arsenalnál, ahol az első gólt már Cahill sem próbálta kimagyarázni, konkrétan gólpasszt adott az ellenfélnek egy rövid hazaadással. A harmadik gólt David Luizzal ügyeskedték össze, ráadásul kettő a kettőben: azok után, hogy David Luiz helyesen kiment a labdásra, ő nem vette fel a másik támadót, Özilt, aki így tök üresen kapura rúghatta a labdát. Eltörte ugyan, de bement. 3-0 az Arsenalnak.

Arsenal vs Chelsea 3-0 Gary Cahill-hibák

A Chelsea így a tökéletes kezdés után már csak nyolcadik a PL-ben, ráadásul nyolc pontra a hibátlan Manchester Citytől.

Conte keretébe a hétvégén várhatóan visszatérhet az eddig sérült John Terry, ezzel a Cahill-D. Luiz kettősből az egyik pihenőt kaphat.

Rovatok