Index Vakbarát Hírportál

Storck: Mögöttünk lesz a 12. csapattag

2016. szeptember 27., kedd 13:04

A magyar válogatott újszerű módon, az U21-es csapattal együtt kezdte meg a felkészülést a rá váró selejtezőkre. A jövő héten Svájc ellen, utána Lettországgal játszik a felnőtt csapat vb-selejtezőt, míg a fiatalok Portugália és Görögország ellen játszanak. 

Bernd Storck szövetségi kapitány a közös munka előnyeivel kezdte sajtótájékoztatóját. „Az A-válogatott és az U21-es csapat ugyanabban a stílusban játszik, technikailag és taktikailag is azonos a játékosok felkészítése, és a közös munka egyben jelzés is a fiatalok számára, hogy van esélyük a közeljövőben felkerülni az A-válogatottba. Sok tehetséges futballista van az U21-es csapatban, de tovább kell fejlődniük ahhoz, hogy egy szinttel feljebb léphessenek. A portugálok és a görögök elleni mérkőzések kiváló szintfelmérők lesznek a számukra" – idézte a kapitányt az mlsz.hu.

Storck rossz hírként említette, hogy Böde Dánielre és Priskin Tamásra biztosan nem számíthat sérülés miatt, míg Lovrencsics Gergő és Korcsmár Zsolt állapota kérdéses.

„Vannak sérültjeink, de nem állunk rosszul, a fiatalokat szükség esetén bátran felhozhatjuk a felnőtt csapatba.

Pozitívan gondolkodom, optimista vagyok a soros selejtezők előtt."

A kapitány a Ferencváros edzőjének, Thomas Dollnak szavaira is reagált. Doll szerint hiba, hogy háromhetes szünet van az NB I.-ben a válogatott felkészülése miatt.

„Itt szeretném megköszönni a szövetségnek és a klubvezetőknek, edzőknek, hogy ismét lehetőség nyílik egy plusz hetet együtt készülnie a csapatnak, ez roppant fontos a játékosok fejlődése szempontjából."

A német szakember a Feröer elleni, csalódást keltő döntetlenre is kitért, megemlítve, hogy tisztában van a hibákkal és az okokkal, ám a svájciak ellen egészen más mérkőzést vár, már csak a közönség miatt is.

„Tisztában vagyunk azzal, hogy nem játszottunk jól Feröeren. Alaposan kielemeztük a mérkőzést, tudjuk, hogy mi vezetett a visszafogottabb teljesítményhez.

Nem akarok kifogásokat keresni, de több oka is volt, hogy nem ment a játék. 

Svájc ellen azonban egy teljesen más jellegű mérkőzés vár ránk. Mögöttünk lesz a tizenkettedik csapattagunk, a közönség, ami szintén nagy segítséget jelent majd."

Végezetül Storck felhívta rá a figyelmet, hogy a svájciak után ismét nehéz feladat vár majd a magyarokra, amit hiba lenne alábecsülni. Illetve megemlítette, hogy hiába a hosszabb bajnoki szünet, a teljes kerettel így is csak négy napot tud készülni.

„Csak négy napunk lesz arra, hogy a teljes kerettel felkészüljünk a találkozóra, de igyekszünk megtalálni a módját annak, hogy sikeresek legyünk. Ne felejtsük el azt sem, hogy nem egy mérkőzésre készülünk, négy nappal később, Lettországban egy ugyanolyan fontos és nehéz összecsapás vár ránk."

Rovatok