Index Vakbarát Hírportál

Lesújtott az MLSZ: az Újpestnek kétszer annyiba fájt az örökrangadó

2016. szeptember 27., kedd 16:31

Íme az MLSZ Fegyelmi Bizottsága által kiszabott érdekesebb büntetési tételek a hétvégi fordulóban elkövetett tettekért. A már megszokott forgatókönyv szerint a legnagyobb összegű büntetést az újpesti szurkolók harcolták ki csapatuknak, méghozzá 400 000 forintot, amit "jelentős mennyiségű pirotechnikai eszköz beviteléért és használatáért, játéktérre dobásáért, valamint szurkolóinak másokat megbotránkoztató magatartásáért" kaptak.

Érdekesség, hogy a rendező Ferencvárost csak feleekkora összegre, 200 000 forintra meszelték el a "mérkőzés rendezéssel kapcsolatos szabályzati előírás megsértéséért (nem megfelelő ruházat és csomag átvizsgálásáért)".

A Honvéd szurkolói a Videoton elleni bajnokin viselkedtek megbotránkoztatóan 100 000 forint értékben.

A DVTK–Debrecen-mérkőzésen a diósgyőri szurkolók visszaesőként botránkoztattak meg, illetve szidalmaztak más sportszervezetet 100 000 forintnyi büntetésért, míg a debreceniek egy 50 000 forintos csekket kaptak ugyanezért.

A játékosok közül a forduló legjelentősebb büntetését az NB III.-as Csepelben futballozó Németh Gábor kapta, "mert amikor a labda számára nem volt megjátszható közelségben megütötte ellenfelét".

A listán feltűnik két régi, jelenleg az NB III.-ban tevékenykedő ismerős is, Őze Tibor és Szűcs Lajos. Előbbi a Gyula vezetőedzőjeként, "a technikai zónát elhagyva reklamált a játékvezető ítélete ellen, majd a játékvezető személyére sértő kifejezést használt", míg utóbbi – visszaesőként – "a mérkőzés lefújása után a játékvezetővel szemben fenyegetően lépett fel". Tetteikért mindketten 3-3 meccses eltiltást kaptak.

Rovatok