Index Vakbarát Hírportál

Gulácsi akkora gólt kapott, mozdulni sem tudott rá

2016. szeptember 30., péntek 22:19

Remekül indult a kapuban Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzignek a péntek esti Bundesliga-meccs, hiszen már a 11. percben vezetést szereztek, ám a vendégek három perccel később már ki is egyenlítettek.

Emil Forsberg kisebb kapushibát használt ki, Marwin Hitz ugyanis nem jó helyre ütötte ki a labdát, a svéd pedig éles szögből pontosan célzott a kipattanóból. Gulácsi viszont lényegében tehetetlen volt az egyenlítésnél, Csi Dongvon ballal megküldött lövése ugyanis tökéletesen volt helyezve. A magyar válogatott kapus ugyan kinn állt kissé, de a koreai annyira pontosan célzott, hogy a jobb felsőbe, hogy nem is érhetett oda.

A Lipcse a második félidő elejét is megnyomta, ebben a játékrészben már nem is kellett nekik 11 perc, elég volt 7 ahhoz, hogy újabb gólt szerezzenek. Yussuf Poulsen éles szögből, ballal vágta fel a léc alá a labdát, megszerezve első Bundesliga-gólját.

A német után más már nem is talált a kapuba, így az RB Leipzig a 2-1-es, idei harmadik győzelmével továbbra is veretlen a bajnokságban, és – egyelőre ideiglenesen – feljött a harmadik helyre. Azzal, hogy abszolút Bundesliga-újoncként nem kaptak ki az első hat meccsükön, történelmet írtak, ilyenre más még nem volt képes.

Rovatok