Index Vakbarát Hírportál

A bíró be akart kerülni a hírekbe, de biztos nem erre számított

2016. október 3., hétfő 11:00

Mario Balotelli győztes gólt rúgott a Montpellier-nek vasárnap a 86. percben (2-1), majd levette a mezét, amiért sárgát kapott.

A 93. percben aztán az oldalvonalnál kirúgták előle a labdát, közel kerültek egymással a védővel, a fejüket is közel rakták a másikéhoz, de inkább mosolyogtak, mint keménykedtek.

Érkezett viszont a bíró, aki úgy érezte, ezt a súlyos fegyelmezetlenséget azonnal kettős sárgával kell megtorolnia, és ki is osztotta mindkettőjüknek a lapot a nagy semmiért. Úgy, hogy jól tudta, Balotelli hét perccel korábban kapta az első sárgáját. Legalábbis tudnia kellett, hacsak nem annyira hülye, hogy elfelejtette a meccs leglátványosabb pillanatait, a gólt meg az ünneplést.

A Nice, Balotelli csapata vezeti a francia bajnokságot az olasz öt meccsen szerzett öt góljával, de a következő meccsen, a Lyon elleni rangadón a piros miatt nélkülöznie kell a csatárt.

A legnagyobb francia sportlap, a L'Equipe címlapra is tette hétfőn Balotellit, azzal a címmel, hogy Balotelli, sztár és áldozat, míg a legnagyobb futballújság, a France Football weboldala is a kiállítással kezdődik. A cikkben ők is Thual játékvezetőt kritizálják a "felesleges beavatkozásért, amivel kiírta a liga legjobb góllövőjét a rangadóról".

UPDATE: A Gazzettán hétfőn öt után jött ki, hogy Olivier Thual elismerte tévedését, így a csütörtöki fegyelmi tárgyaláson törölhetik Balotelli második sárgáját. Pascal Garibianit, a francia bírók technikai igazgatóját idézik: "Visszanézte az esetet, és elismerte, hogy elhamarkodottan osztotta ki a második sárgát". Az olasz újság is kiemeli, hogy a véleményváltoztatásban nagy szerepe lehetett annak, hogy "egész Franciaország megmozdult, és védelmébe vette Balotellit".

Rovatok