Index Vakbarát Hírportál

Guardiola bekeményít: se wifi, se pizza

2016. október 5., szerda 13:48

Pep Guardiola letiltotta a wifit és a közös étkezéseket is bevezette a Manchester City edzőközpontjában, azt várja ettől ,hogy a játékosok kapcsolata jobb lesz, és javul a csapatszellem is.

Amikor Louis van Gaal a Manchester Unitedhez került, kísértetiesen hasonló intézkedéseket tett, szigorú szabályok közé próbálta szorítani a futballisták életét, igaz aztán ez az eredményességben nem jelentkezett. Guardiola kísérlete ettől még lehet sikeres.

Az új szabályokról, játékosa, Pablo Zabaleta beszélt. Az argentin elmondta, hogy Guardiola blokkoltatta a wifit a City Football Academy bizonyos részein, például az öltözőben, hogy a futballisták ne lógjanak folyton az okostelefonjaikon, és szemtől szemben kommunikáljanak egymással.

Az edző bevezette a közös étkezéseket is, a csapat tagjai együtt reggeliznek és ebédelnek, de ahogy arról Kevin de Bruyne is beszélt, Guardiola olykor megkéri őket arra is, hogy vacsorázzanak vele. A hazai meccsek után viszont ez nem kérdés, az Etihad Stadionban vacsora közben együtt dolgozzák fel a mérkőzéseken történteket.

A meccsek előtt viszont nem várja el senkitől, hogy az edzőközpontban éjszakázzon, hisz abban, hogy kevésbé feszültek a játékosok, ha otthon éjszakáznak. Azért így is elég sok idejüket lefoglalja, még a meccsnapok reggelén is tart nekik edzést.

Két kérdésben kérlelhetetlen Guardiola. A túlsúlyos játékosai nem járhatnak edzésre, így került ki a csapatból Samir Nasri is, és az edző nem tűri, ha valaki kibeszél a csapatból.

Guardiola a csapathoz vitte a Messi étrendjét is összeállító Silvia Tremoleda dietetikust, az ő elvárása az, hogy a meccsek után dióféléket, mandulát, mogyorót fogyasszanak a játékos. A tiltólistára pedig felkerült a pizza és a szénsavas üdítők.

Rovatok