Index Vakbarát Hírportál

Sérülést színlelt a válogatott játékos, de üldözőbe vették a rendőrök

2016. október 7., péntek 09:23

Egészen abszurd jeleneteket lehetett látni a csütörtök éjjel lejátszott Ecuador-Chile világbajnoki selejtezőn, ahol a hazaiak csatára sérülést színlelt, hogy megússzon egy őrizetbe vételt.

Az Evertonban futballozó Enner Valenciát már a mérkőzés előtt megtaláltak a rendőrök, mert tizenhétezer dollárnak megfelelő összegben nem fizetett ki gyerektartást. Akkor még sikerült valahogy kibújnia a letartóztatás alól, de tíz perccel a meccs vége előtt a rendőrök felsorakoztak a pálya szélén, hogy a lefújás után őrizetbe vegyék a támadót. 

Ekkor jött a zseniális ötlet Valenciától, hogy majd sérülést színlel, és így próbál meg elmenekülni a stadionból. Úgyhogy egyszercsak elterült a pályán, és jelezte az orvosi személyzetnek meg a bírónak, hogy nem fog menni a folytatás, még oxigénmaszkot is raktak rá.

Kiskocsival vitték le a pályáról, viszont kapcsoltak a rendőrök is, és elkezdtek rohanni a jármű után a pályamenti futópályán, a mentőnél érték utol. 

A húzás nem jött be, viszont később megmenekült, mert a futballista ügyvédje néhány óra múlva elintézte, hogy vonják vissza az őrizetbe vételi parancsot. Valencia gyermekének anyját képviselő ügyvéd is megszólalt az ügyben, szerinte az a gyanús inkább, hogy néhány rendőr nem akarta már a meccs előtt őrizetbe venni a játékost. 

Ecuador amúgy nagy meglepetésre 3-0-ra nyerte a mérkőzést, az első gólpasszt Valencia adta. 

Rovatok