Index Vakbarát Hírportál

A finnek a bírót rángatták, Izland a 95. percben nyert

2016. október 7., péntek 08:27

A sikeres Eb-szereplés után Izlandnak az vb-selejtezőkön is megy: második meccsükön is veretlenek maradtak, igaz, most nagyon rezgett a léc. 

A vendég Finnország ugyanis a 89. percben még 2-1-re vezetett, de aztán jött Finnbogasson, és belőtte az egyenlítő gólt. Mivel sokáig játszottak hátrányban, és egy tizenegyest is kihagytak, ezért már az egy pont is siker volt, de aztán a 95. percben jött az igazi dráma. 

Az izlandiak a félpályáról írtak fel egy szabadrúgást, és Árnáson továbbcsúsztatott labdáját a kapu elé érkező Sigurdsson kotorta be valahogy a kapuba, ám elsőre nem volt egyértelmű, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon. 

A norvég Moen bíró kis hezitálás után megadta a gólt, amin a finnek teljesen kiborultak, Moisander még meg is rángatta a játékvezetőt, de egy sárgával megúszta a dolgot. Leginkább azért reklamáltak, mert úgy tűnt, hogy a kapusuk még a vonal előtt megfogta a labdát, és a hazaiak csak ezután gyötörték be valahogy. 

Az izlandiak két mérkőzés után négypontosak a csoportjukban, ezzel másodikok a hatpontos horvátok mögött. Finnországnak egy pontja van. 

Rovatok