Index Vakbarát Hírportál

Guardiola állítja, Cruyff miatt jutott el idáig

2016. október 8., szombat 16:34 | aznap frissítve

Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere először reagált azokra a megjegyzésekre, amelyek Johann Cruyff, a Barcelona korábbi legendás futballistája, majd menedzsere tett egykori játékosára a holland önéletrajzi regényében, amikor úgy emlegette, hogy a nagymamája gyorsabb nála, de ugyanakkor beválogatta élete álomcsapatába.

Guardiola elismerte, nagyon rossz passzban volt akkoriban: „Egy harmadosztályú csapat ellen játszottunk felkészülési meccset és szóltam Cruyff-nak, hogy szeretnék én is beállni. A mester csak annyit mondott: Nem. Összeroskadtam és arra gondoltam, én már soha többé nem játszom a Barcelona első csapatában.”

De Guardiola most is tisztelettel beszélt egykori mesteréről:

Ő volt a mester. Tudta kezelni a játékosokat. Tudta mikor kell valakit leszúrni, vagy éppen megdicsérni.

„Megtanított minket arra, hogy napról napra jobbak legyünk, Azért jutottam el én is oda, mert átadta azt a tudást, amit csak ő tudott. Nélküle nem lennék itt. Biztosan tudom, hogy soha az életben nem lehettem volna a Manchester City menedzsere, vagy előtte a Bayern és Barcelona edzője, ha nem kapom meg tőle azt a tudást."

"Ezerszer elmondta, ne csak a jobb lábamat használjam. A meccsen üvöltötte be nekem, hogy a balt, a balt. Ezt megtanultam és ezer más dolgot is tőle. Ezt tudom most én is továbbadni.

Rovatok