Index Vakbarát Hírportál

Lang: Becsúszott egy döntő hiba

2016. október 8., szombat 08:35

A magyar válogatott védelmének rossz napja volt Svájc ellen a pénteki vb-selejtezőn, a három bekapott gól közül az egyik a Franciaországban futballozó Lang Ádám nagy hibája után jött. 

A mérkőzés után erről is beszélt a védő. "Csalódottak vagyunk azért, ahogy ez az egész alakult. Az első félidőben jól játszottunk, szép támadásokat vezettünk, domináltunk is a játék egyes szakaszaiban, és veszélyben forgott az ő kapujuk is néhányszor. A második félidőben részemről becsúszott egy döntő fontosságú hiba. Ha az nincs, alakulhatott volna egészen másként is a találkozó, kulcsfontosságú volt, hogy nekünk kellett mennünk az eredmény után. Az viszont pozitív, hogy ismételten vissza tudtunk jönni a mérkőzésbe" - idézi az MTI. 

Lang úgy gondolja, hogy a magyar válogatottnak járt volna egy tizenegyes a hajrában, amikor Németh Krisztiánt eltüntették a tizenhatoson belül. "Véleményem szerint ez tizenegyes volt. Lélektanilag és mindenféle szempontból fontos lett volna, ha megadják, valószínűleg berúgjuk. De a ha nem játszik a futballban, az eredmény a lényeg, ami azt mutatja, hogy két forduló után egy pontunk van. Hétfőn viszont következik egy újabb mérkőzés, ahol lehet javítani."

Szalai Ádám szerezte a magyar csapat mindkét gólját, ő a vereség után azt mondta, jó érzés, hogy végre hazai közönség előtt szerzett gólt, de az utolsó percekben bekapott, vereséget jelentő gól miatt nem tud örülni. 

Svájc 3-2-re verte a magyar válogatottat, ami hétfőn folytatja, Lettországban játssza ugyanis a következő világbajnoki selejtezőjét. 

Rovatok