Index Vakbarát Hírportál

Storck változtat a kezdőn, hogy megverjük a letteket

2016. október 9., vasárnap 10:50

Nem árulta el, hogy hány helyen vagy milyen posztokon, de változtatni fog a kezdőcsapaton Bernd Storck a hétfői, Lettország elleni vb-selejtezőn, árulta el a csapat indulását megelőző vasárnapi sajtótájékoztatóján. A szövetségi kapitány kihangsúlyozta, hogy mindenképpen nyerni akar Rigában.

„Ugyanabban a stílusban kell futballoznunk, mint Svájc ellen. Az elért eredményei ellenére nem rossz csapat a lett, vannak jó játékosai. A feröeriek ellen is próbáltak támadni, de végül kikaptak” – idézte az MTI a német edző szavait.

Storck pár mondat erejéig visszatért a pénteki, Svájc ellen 3-2-re elvesztett selejtezőre is, amin szerinte ismét bebizonyosodott, hogy minőségi riválissal szemben is képes helytállni a válogatott, de a nagy csapatok könyörtelenül megbüntetik az egyéni hibákat.

A pénteki meccs hajrájában becserélt Nikolics Nemanja elárulta, hogy a lettekről csak vasárnap este kerülnek képbe, a szakmai stáb csak akkor elemzi ki a játékosokkal a várható játékot.

„Ezek a meccsek a legnehezebbek, amikor kötelező a győzelem. Fájó volt az utolsó percekben kikapni a svájciaktól, de abba a meccsbe kell kapaszkodnunk, mert nagyon sok pozitívumot mutatott a csapat. Kifejezetten jól futballoztunk és ezt kell tennünk hétfőn is. Ilyen bátor támadó játékot kell nyújtanunk mindig” - mondta a Legia Warszawa csatára, akit nem lepett meg, hogy Feröer-szigetek válogatottja pénteken 2-0-ra győzött Rigában, mivel a szeptemberi nyitókörben ellenük is jók voltak a szigetországiak.

A magyar válogatott a Feröer elleni 0-0 és a Svájc elleni 2-3 után egy ponttal áll a csoportban.

Rovatok