Index Vakbarát Hírportál

Feröeren nem, most előre jutottunk, és veszélyesen

2016. október 11., kedd 09:48

Magyarország a világbajnoki selejtezők negyedik, novemberi meccse előtt megszerezte a kötelező 3 pontot Lettországban.

Bernd Storck kapitány azt is emelte ki, mennyire fontos volt a siker a svájciak elleni vereség után.

„Nehéz mérkőzés volt. Megpróbáltunk focizni, dominálni a mezőnyben. A széleken próbáltuk megbontani a hazaiak védelmét, és megtalálni a réseket a kapu felé. Tudtuk, hogy sok múlik majd a helyzetkihasználáson. A mérkőzés elején sikerült gólt szerezni első lehetőségünkből, majd a fordulás után élni az egyik helyzettel. A győzelemhez Gulácsi Péter jó teljesítménye is kellett a kapuban” - idézte a német szakembert a szövetség honlapja.

A hatékonyságért változtatott a csapaton, a 4-4-2-es felállás támadóbb szellemet hozott, igaz ezzel jobban kinyíltunk.

A jövőre nézve ugyanakkor biztató, hogy kétféle formációban is képes játszani a válogatott, bár nyilván jóval stabilabb, ha két védekező középpályás van a pályán, ahogy a második félidőben láthattuk.

„Megérdemeltük a sikert, jó munkát végeztek a játékosok. Örömteli, hogy élni tudott a lehetőséggel néhány fiatal játékos, akinek fontos a szereplése, hiszen ők képviselik a jövőt a válogatottban” - mondta a kapitány.

Nagy Ádám azt emelte ki, hogy a lettektől azt kapták, amire számítottak.

„Tudtuk, hogy az első pár percben próbára tesznek minket, hogy a presszingük alól hogyan tudunk kijönni. Majd miután rájöttek, hogy nem tudnak olyan könnyen zavarba hozni minket, visszább is álltak, teret engedtek nekünk, és tudtuk játszani a játékunkat. Nem olyan volt a labdatartásunk, mint Feröer ellen, amikor egyszerűen nem jutottunk előre, hanem veszélyesek voltunk a kapura” - összegzett a Bologna középpályása.

A csoport állása:

A következő két forduló programja:

A portugálokat még sohasem tudtuk legyőzni, ha márciusban sikerülne, nyílttá tehetnénk a harcot a csoport második helyéért. A realitás a harmadik pozíció elérése, illetve az, hogy minél tovább versenyképesek legyünk.

Rovatok