Index Vakbarát Hírportál

Csak Joe Hart elképesztő bravúrjai mentették meg az angolokat Szlovéniában

2016. október 12., szerda 09:36 | aznap frissítve

Az eddig a 2018-as vb-selejtezőin 100%-os mérleggel rendelkező angol válogatott tegnap este Ljubljanában lépett pályára Szlovénia ellen. Hiába nem éli legnyugodtabb napjait az angol futball, hiszen Sam Allardyce szövetségi kapitánynak az első meccse után le kellett mondania a Telegraph által kirobbantott botrány miatt, így is mindenki a vendégek sima győzelmét várta a találkozótól.  

Az átmenetileg Gareth Southgate által irányított együttes azonban helyenként kilátástalan játékot nyújtva, és gyermeteg hibákat elkövetve játszott, egyedül Joe Hart káprázatos védésein múlott, hogy Szlovénia nem gyűjtötte be teljesen megérdemelten a három pontot.

A számtalan bravúr legnagyobbikát a második félidő elején mutatta be a kapus, aki Kurtic fejesét tornázta ki valahogy a pipából, még sokadik megnézésre sem teljesen tiszta, hogyan.

A védést látva sokakban felmerülhet, mégis hogy küldhette el ezt a kapust Guardiola a Manchester City-től, ám az igazsághoz hozzátartozik, hogy Hartnak sosem a képességeivel volt baj, hanem a megbízhatóságával. Torinóba igazolását követően például rögvest az első mérkőzésén egy hatalmas hibával nyitott.

Az angolok továbbjutása természetesen a döntetlen ellenére sincs veszélyben, ám az látszik, hogy Wayne Rooney kispadra ültetése nem oldja meg egycsapásra a csapat összes problémáját, amely első két meccsén is igen nyögvenyelősen gyűjtötte be a pontokat, főleg a Málta elleni 2-0-ás győzelem volt kevéssé meggyőző.

Ugyanakkor az is igaz, hogy eddig még egyetlen gólt sem kaptak a három meccsen, amiért viszont egyértelműen Hartnak jár a legnagyobb gratuláció.

A kapus Szlovénia elleni megmozdulásai ezen a videón tekinthetők meg:

Anglia három forduló után 7 pontjával vezeti a csoportot az egyaránt 5 pontos szlovén és litván válogatott előtt, Skócia 4 ponttal a negyedik, míg a skótok ellen első győzelmét megszerző Szlovákia 3 ponttal áll az ötödik helyen. Az utolsó Málta, nulla ponttal.

Rovatok