Index Vakbarát Hírportál

Maradona balhét rendezett Ferenc pápa meccsén

2016. október 13., csütörtök 08:57

A pápa áldásával jótékonykodtak világklasszisok, Maradona hozta magát.

Tegnap este rendezték Rómában az "Együtt a békéért" elnevezésű jótékonysági futballmérkőzést, amelyen egykori és mostani klasszisok vettek részt, köztük olyan legendás játékosokkal, mint Diego Maradona, Ronaldinho, Cafu és Francesco Totti.

A világsztárok jelenléte a mérkőzés fővédnökének volt köszönhető, aki maga Ferenc pápa, de hiába az áldott hangulat, Maradona így sem bírt magával, és az első félidő végén belekötött Juan Veronba. Előbb inkább tréfálkozva, majd vehemensebben vitatkozott a páros, aztán szétváltak, de kicsivel később Maradona valamiért ismét bepöccent, és kiabálva k' anyázta Veront, akinek egyébként edzője is volt egy rövid ideig az argentin válogatottban.

Diego Maradona bepöccent Juan Sebastian Veronra

A vita oka a Gazzetta szerint Veron szerepvállalása az argentin szövetségben, argentin újságírókra hivatkozva Maradona nem is akarta, hogy az általa korábban "árulónak" nevezett játékos ott legyen a mérkőzésen.

A balhé kezdete és vége:

Diego Maradona vs. Juan Sebastian Veron balhé

Stefano Mauri szerint az öltözőben már ismét kibékültek, és együtt nevettek a dolgokon. Maradona a meccsen is főszerepet játszott, gólpasszt adott Tottinak a Kék csapat második góljánál, és az elsőt megelőző támadást is ő indította. Az Olaszországban élőben közvetített mérkőzésen az alábbi összetételben játszottak a csapatok (egy marketingszagú kakukktojással):

Kék csapat – Fehér csapat 3-4

Gólszerzők: Di Natale 1 (K), Kanoute 5 (F), Totti 22 (K), Bojan 34 (F), Crespo 67 (F), Burdisso 68 (K), Cavenaghi 78 (F)

Kék csapat: Mondragon; Cafù, Aldair, Burdisso, Candela - Taddei, A Carbone, Mauri - Maradona, Di Natale, Totti (Han Wej Csen 46)

Fehér csapat: Bizzari - Zambrotta, Marquez, Sanchis, Abidal - Davids, Veron, Bojan - Ronaldinho - Crespo, Kanouté

ps: Han Wej Csen tajvani labdarúgó, aki 2013-14-ben a River Plate játékosa volt, de pályára nem lépett a csapatban.

Rovatok