Index Vakbarát Hírportál

Pogba megüzente Mourinhónak, hogy hol szeretne játszani

2016. október 13., csütörtök 10:23

Paul Pogba szezonja döcögősen indult a Manchester Unitednál, ahogy a csapat, úgy az ő teljesítménye is elég hullámzó volt eddig. A francia válogatott Hollandia elleni vb-selejtezőjén viszont abszolút domináns teljesítményt nyújtott, és a meccs egyetlen gólját is ő szerezte. A United által a nyáron 105 millió euróért szerződtetett játékos a mérkőzést követően aztán meglepő nyíltsággal üzente meg José Mourinhónak, hogy a maga részéről a klubjában is a támadóbb szerepkört preferálná.

"Próbálok alkalmazkodni. Magamtól inkább előrébb játszanék, de próbálom betartani az edzői utasításokat, hogy szerezzek labdát és figyeljek a védekezésre. Megfizetem az árát, hogy másként kell játszanom, mint eddig, valahogy úgy, mint Pirlónak. Vissza kell zárnom és jobban ki kell szolgálnom a többieket" – idézi a játékost a Manchester Evening News.

Pogbának sosem volt baj az öntudatosságával, de ilyen őszintén megmondani Mourinhónak, hogy hol szeretne játszani, még tőle is meglepő magabiztosságra vall. A portugált nem úgy ismerjük, hogy díjazná az ilyesmit.

Pogba pozíciójának megtalálása szinte minden edzőjének problémát okozott, mivel mind védekezésben, mind támadásban világklasszis szintű teljesítményre képes. Az utolsó, Juventusnál töltött szezonjában viszont egyértelműen utóbbit várták el tőle, még a 10-es mezt is megkapta. Mondjuk korábban, amikor még gyakran játszatták hátrább, sem mondta meg soha Conténak vagy később Allegrinek, hogy milyen szerepkör tenné boldoggá.

Rovatok