Index Vakbarát Hírportál

Dárdaiékkal a Dortmund sem bírt

2016. október 14., péntek 21:42

A Hertha BSC vezetett, majd 1-1-et játszott a Borussia Dortmunddal, így maradt a német bajnokság második helyén. Jarstein kapus óriási bravúrokat mutatott be.

A Bundesliga hetedik fordulója mindjárt egy derbivel kezdődött. A második helyen álló Hertha BSC a harmadik Dortmundhoz ment meccselni. Dárdai Pál csapata 13 pontos volt, eggyel ment a Dortmund előtt. De sűrű a mezőny, a kilencedik Mönchengladbachnak is tíz pontja van, így a pontszerzés nagy téttel bír.

A Dortmund-edző Thomas Tuchel nagy tempót ígért a meccs előtt, és ilyet is próbáltak diktálni a játékosai az első félórában. A Herthát viszont nem tudták megbontani ezzel, Dárdai csapata is pörgött, veszélyes kontrákat vezetett. Stocker került többször is helyzetbe.

Aztán az 50. percben ő is lőtte a Hertha gólját. A 16-os közelében lévő Ibisevic egy zseniális sarkazással ugratta ki Stockert, aki egyedül vihette a kapusra és nem is hibázott, lazán a kapuba gurított.

A 68. percben a Dortmund ziccerbe került. Védelmi hiba után Aubameyang már csak Jarstein kapussal volt szemben. A dortmundi csatár emeléssel próbálkozott a kifutó kapus ellen, de Jarstein még belepiszkált a labdába, ami így a bal kapufára esett. Aztán a kipattanót sem tudták megszerezni a hazaiak.

A Dortmund a 75. percben is esélyt kapott az egyenlítésre, Haragucsi kezezése után 11-est rúghatott Aubameyang. Jarstein jól érezte, hogy balra kell mennie, oda is ért a lapos lövésre.

A Dortmund kihagyott 11-ese

Öt perccel később viszont már ő sem segíthetett, simán átjátszották a fáradó Hertha-védelmet. Dembelé a bal oldalon futott le mindenkit, majd a másik oldalon Aubameyang is jól érkezett, a védője lemaradt róla, csak kapuba kellett passzolnia. Szépen kijátszott gól volt.

Aubameyang gólja a Herthának

A Dortmund jobban pörgött, de Emre Mor szabálytalansága és piros lapja után már csak tíz emberrel játszhatott. Sokáig azonban nem élvezhette az emberelőnyt a Hertha, mert egy kontra után Stocker páros lábbal beleszállt Ginterbe. Hiába volt még öt perc ráadás, igazán veszélyes helyzetig sem jutottak a csapatok.

Rovatok