Index Vakbarát Hírportál

Guardiola is leszámol a Premier League legnagyobb mítoszával

2016. október 17., hétfő 11:15

Pep Guardiola Manchester City-edző is igyekezett cáfolni azt a közhiedelmet, hogy az angol bajnokság jóval gyorsabb, mint bármelyik másik topliga Európában.

A hétvégi, Everton elleni ikszük után – két büntetőt kihagytak – egy újságíró azt kérdezte tőle, mennyivel nehezebb a BL-re felkészíteni egy PL-csapatot. Kedden Barcelona–ManCity lesz, és a kolléga azt feszegette, hogy a Barca 4-0-ra verte a Deportivót, ami edzőmeccs, miközben a Citynek az Evertont kellett legyűrnie.

Rengeteget beszélnek itt a Premier League gyorsaságáról, miközben egyikük sem dolgozott a spanyol ligában vagy a Bundesligában. Itt több a meccs, de amilyen tempóban játszanak Németországban, az elképesztő. Azt hiszem, tiszteletben kellene tartaniuk a többi ligát

– felelt Guardiola.

A Premier League feltételezett hipergyorsaságáról már mi is írtunk korábban, más edzők is azt pedzegették, hogy a színvonal közel sem akkora, mint amekkorának igyekszenek eladni.

Guardiola válaszának további részéből ugyanezt lehet kivenni. Ami igazán a különbséget jelenti a csapatok között, az nem a gyorsaság.

Szerintem minden bajnokságnak megvannak az erős pontjai, de ami valójában számít, az a játékosok minősége. Emiatt vannak a spanyol csapatok az utóbbi hét-nyolc évben az európai kupák döntőiben, vagy nyerik meg azokat. Azért játszanak jól, mert jó futballistáik vannak, ez az ok. Itt (Angliában) talán több meccset kell lejátszani, de a meccsek intenzitása szinte mindenhol egyforma, Olaszországban is.

A 19 pontos City egygólnyival vezeti a Premier League-et az Arsenal és egy ponttal a Tottenham előtt, de ha a hétfői rangadón a Liverpool három góllal megveri a Manchester Unitedet, élre áll.

Rovatok