Index Vakbarát Hírportál

Argentína Szabó Zsófija ujja köré csavarta a futballt

2016. október 18., kedd 22:46

A 23 éves Mauro Icardi, Inter-futballista önéletrajzi könyve régi sebeket tépett fel, ami miatt botrány tört ki az olasz klubnál, ő meg majdnem elveszítette a kapitányságot. Sztorija szerteágazó, egészen az argentin válogatottig és Lionel Messiig elér. Wanda, Maxi, Messi és a problémás klasszis szappanoperája.

Múlt héten jött ki az Inter-csatár Mauro Icardi életrajzi könyve. Kérdés, 23 évesen miért ír valaki önéletrajzot, persze ha híres futballista az ember, a válasz tök egyszerű: mert egy hét alatt elkapkodták az összeset, vagyis rengeteg pénzt keresett ezzel is.

Icardi viszont épp az a futballista, akinek ilyen fiatalon is volt mit beleíratnia abba a kötetbe, még ha a nagyobbik rész nem is a szakmájáról, illetve az abban elért sikerekről szól. A könyv végülis a szakma miatt szólt a vártnál is nagyobbat, Icardi ugyanis leírta, hogy az öltözőben csapattársai hősként ünnepelték tavaly januárban, amikor egy Sassuolo-Inter olasz bajnoki után szembeszegült a klub drukkereivel, pontosabban ultráival.

Sassuolo vs. Inter (3:1) Lite Icardi balhéja az ultrákkal

Az történt, hogy a játékosok a meccs után megbecsülésük jeléül kidobták a mezüket a tábornak - Olaszországban különösen bevett akció ez - , az övét viszont visszadobták a radikálisok. Icardi ezt nem hagyta szó nélkül, jól látható anyázás kezdődött az ultrák és közte.

A dologra már alig emlékezett valaki, Icardi azóta olasz gólkirály lett a csapatban, sőt, kinevezték csapatkapitánynak is, vagyis elméletileg az első számú kedvenccé lépett elő. Csakhogy - az olasz futball egyik rákfenéje ez - az ultrákat háborgatni évekkel később sem tanácsos: Icardit a hétvégi bajnokin nagy molinóval fogadta a tábor, hogy takarodjon a klubtól, kifütyülték, amikor meg büntetőt hibázott, kiröhögték.

Mint kiderült, azért háborodtak fel, mert Icardi tiszteletlenül beszélt róluk az önéletrajzban, olyat is említett, hogy egytől-egyig kiállna ellenük, ha arra kerülne a sor - márpedig csapatkapitány drukkerrel ilyet nem tehet meg. Ezt a baromságot szajkózta a meccs után az Inter-alelnök és klublegenda Javier Zanetti, az egyik vezető igazgató és az egyesület másik, világbajnok volt klasszisa, Giuseppe Bergomi is. "A szurkolók a legfontosabbak, tisztelni kell őket" - mondták egybehangzóan, és büntetést harangoztak be Icardinak. Rapportra szólították, azzal fenyegették, hogy megfosztják a kapitányi karszalagtól.

Szerencsére a jóérzésű drukkerek kapcsoltak, és egy közleményben megvédték Icardit, magukat igazi Inter-szurkolónak nevezve elhatárolódtak az ultrák minden akciójától. Egyértelmű, őket tényleg tisztelni kell, de a helyi B-közepek maffiózó bagázsának nem sok tisztelet jár, Icardi szerint sem.

Sajnos az olasz futball még mindig nagyrészt az ultrák kezében van, a tábornak az elmúlt 30-35 évben olyan előjogai lettek, amikkel az ország futballja nem tud mit kezdeni - emiatt is fejlődésképtelen, mondjuk ki, szar a Serie A az utóbbi években. Icardi így nyilvános feddést kapott a klubvezetőktől, ezt is kommunikálták, el kellett ismernie, hogy hibázott, amikor a könyvében a "drukkerekről" írt, és megígérte, hogy a következő kiadásból már kihagyják azt az oldalt. De a kapitányságot szerencsére megtarthatta.

Icardi egyébként nagyszerű futballista, a 2014-15-ös idényben 22 találattal gólkirály lett a Serie A-ban. Három és egy kevésnyi szezon után 58 gólnál jár a csapatban, 111 meccsen. Nagy tehetség, még mindig nevezhetjük így, mert csak 23 éves. Hazájából, Argentínából a Barcelona hozta el, és fedezte fel a topfutballnak, ott játszott tizenöttől tizennyolc éves koráig, 2011-ben került Olaszországba, a Sampdoriába. Hiába villogott már ott mindössze 19 évesen az első osztályban, a Barcánál meg sem próbálták visszaigazolni, félév kölcsön után 400 ezer euróért - bagóért - átengedték a Sampnak. Ami aztán Icardi két góljával verte a Juventust, majd a tinédzser négyet rúgott a Pescarának.

2013 tavasza volt ekkor, a nyarat sampos csapattársával és barátjával töltötte Olaszország szerte, a szintén argentin, nála majdnem 10 évvel idősebb Maxi Lopezzel és annak családjával, a haver jachtján.

A halidéj annyira jól sikerült, hogy Icardi elszerette a jóbarát feleségét.

Persze ez így túlzás, két ember kell ehhez, és Icardi megírta a könyvében azt is, hogy Wanda Nara, aki nagyjából Argentína Szabó Zsófijának fogható fel, tette meg az első lépéseket felé. Ő 20 évesen meg viszonozta.

Lényeg a lényeg, Maxi és Wanda az év végén beadták a válópert, 2014 tavaszán már Icardinak esküdött örök hűséget a nála jó 6 évvel idősebb modell/színésznő/celebritás, és nem mellékesen háromgyerekes családanya. Tavaly első közös gyerekük is megszületett, egy kislány.

Azóta Icardi és Maxi Lopez kétszer került szembe egymással a pályán, az első egy Sampdoria-Inter volt, amit a sajtó azonnal el is nevezett Wanda-derbinek: a hagyományos kézfogás köztük elmaradt a kezdés előtt, Maxi ignorálta az ellenfelet. Tavaly, mikor Maxi már a Torinóban játszott, ugyanez történt.

Itt kanyarodjunk is vissza a jelenbe, mert az elszeretős történetet is pont a múlt héten, az életrajz megjelenése környékén vették elő újra, mégpedig sportszakmai okok miatt, belekeverve napjaink legjobb futballistáját, a szintén argentin Lionel Messit.

A kapcsolódási pont, hogy bár Icardi gólkirály volt, és az amúgy szenvedő Interben remek szezont fut, hat meccsen hat gólja van, az argentin válogatottban mégis mindössze egyszer szerepelt: 8 percet játszott csereként 2013 októberében. Szóba sem került a neve a 2014-es vb-keretnél, nem vitték ki sem a tavalyi, sem az idei Copa Americára. Hiába van első válogatottsága óta már a harmadik szövetségi kapitánya Argentínának, tudomást sem vesznek Icardiról.

Az ok, állítólag: Messi kitiltotta őt a válogatottból a Wanda-affér miatt. Amíg ő kerettag, írják a lapok, Icardi nem játszhat argentin mezben. Legalábbis Messi sérülés miatt kihagyta az argentinok két múlt heti selejtezőjét, de Eduardo Bauza kapitány ezekre sem hívta be Icardit.

Annak ellenére sem, hogy nagyon kellene, mert Argentína csak bukdácsol a selejtezőkben, a dolgok jelen állása szerint ki sem jutna egyenesen a világbajnokságra, pótselejteznie kellene. (Persze még jó pár selejtező hátra van.)

Messi környéke nem kommentálta a híreszteléseket, megtette viszont Wanda, aki visszautasította felvetést.

Nem nekem kellene erről beszélnem, de eljön majd Mauro ideje a válogatottban, amikor őt is meghívják. Aki úgy gondolja, hogy valamiféle vétó miatt nem játszhat, az lenézi a szövetségi kapitányt

- nyilatkozta a helyzetről.

Valószínűbb, hogy így van, mint nem - gondolhatnánk - , ugyanis Messi és Icardi haveroknak tűnnek: legalábbis utóbbi Twitteren lelkesítette elkámpicsorodott játékostársát, amikor az júniusban, Argentína zsinórban harmadik vesztes döntője után lemondta a válogatottságot.

El mejor Guerrero no es el que Triunfa Siempre, sino el que vuelve sin Miedo a la Batalla **** #MessiNoSeVa pic.twitter.com/XkcvmWHMfi

— MauroIcardi (@MauroIcardi) June 27, 2016

Közös képüket posztolta, ami viszont még 2013 júniusában, egy D&G-partin készült, ahol Messi 26. születésnapját is ünnepelték. Vagyis azelőtt, hogy Icardi belelépett volna Maxiék házasságába.

De itt fejezzük is be a szappanoperát, ami az argentin bulvárt minden bizonnyal még évekig el fogja tartani, és olyan jól sikerült, hogy még a futballsajtóba is bekerült. Jelenleg mindenki boldog. Messi nem mondta le a válogatottságot, sérüléséből is visszatért. Wanda ismét terhes, Maurótól. Mauro pár hete új, ötéves szerződést írt alá az Internél egy zsák pénzért, amit új ügynöke, felesége alkudott ki neki. És egy gól híján újra vezeti az olasz góllövőlistát. Maxi meg egy Wanda-klónban ismét megtalálta élete szerelmét.

Rovatok