Index Vakbarát Hírportál

Ronaldónak kilenc lövésből sem jött össze a gól

2016. október 19., szerda 10:13

A Real Madrid nagyon simán, 5-1-re ütötte ki a Legiát a Bajnokok Ligája csoportkör 3. fordulójában. Az ötből egyetlen gól sem jutott Cristiano Ronaldónak. Ugyanakkor Marco Asensio és Álvaro Morata gólját a portugál Európa-bajnok készítette elő.

A statisztikák alapján C. Ronaldo kilencszer próbálkozott a góllövéssel, kétszer sikerült eltalálnia a kaput, de azt a két kísérletet Arkadiusz Malarz védte. Ebben a szezonban 3 BL-meccsen két gólt, 5 bajnokin ugyancsak két gólt lőtt. Ami önmagában véve szép eredmény, de azért Ronaldo ennél sokkal többre képes.

A tavalyi szezonban 12 BL-meccsen 16 gólja volt, 36 bajnokin pedig 35-szor talált kapuba, azaz 48 meccsen 51 gólja és 16 gólpassza volt. Idén a nyolc meccsen 4 gól, viszont már 5 gólpassz áll a neve mellett.

Még Zidane edző is kiemelte, hogy milyen kiválóan játszott a portugál, aki így továbbra is két góllal van elmaradva a 100. európai kupagóltól: "Zseniálisan futballozott, sokat tett a csapatért. Ma nem rúgott gólt, de négy nap alatt két kemény meccset játszottunk. Legközelebb biztosan összejön."

Rovatok