Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Volt már rosszabb is ennél a 0-4-nél

2016. október 20., csütörtök 08:35

Két hatalmas hiba intézte el szerdán a Manchester Cityt a Barcelona elleni BL-meccsen: az első gól előtt Fernandinho csúszott el saját kapuja előtt, amivel százszázalékos ziccerbe került Lionel Messi, majd a második félidő elején a pont a Barcelonától igazolt kapus, Claudio Bravo állíttatta ki magát, amikor a tizenhatoson kívül ütött bele Luis Suárez emelésébe.

A 20 percig emberelőnyben játszó Barcelona – a csereként beállt Jeremy Mathieu kapott a 70. perc után három perc alatt két sárgát – könnyedén el is döntötte innen a meccset, a 69. percben már 3-0 volt, a legvégén pedig Neymar lőtte be az utolsó találatot.

Pep Guardiola szerint viszont nem ez a 0-4-es szétesés volt karrierje legnagyobb veresége. Hanem egy másik 0-4, amit még a Bayern Münchennel szenvedett el a Real Madrid ellen a 2014-es elődöntő második meccsén. Mint mondta, akkor rengeteget hibázott, a kezdőcsapatot is rosszul rakta össze.

Volt persze érdekes megoldása a kezdő tizenegyben a Barcelona ellen is, leginkább az, hogy a cserepadon hagyta a csatár Sergio Agüerót. Guardiola ezt azzal indokolta, hogy így erősebb középpályát tudott pályára küldeni, ott próbált meg emberfölényt kialakítani, de ez nem sikerült, sőt, ahogy haladt a meccs, úgy kellett egyre hátrébb lépnie az alapból támadó felfogású Kevin De Bruynének. Mire a 79. percben, harmadik játékosként becserélte az argentint, 3-0-ra vezetett a Barcelona, így nem sokat tehetett Agüero.

Óriási vész azért így sincs a Manchester Citynél, négy ponttal a második helyen állnak a csoportban, de ha a maradék három meccsből nem nyernek meg kettőt, akkor elúszhat a továbbjutás.

Rovatok