Index Vakbarát Hírportál

Kapushiba sem állította meg Dárdaiékat, már másodikok

2016. október 22., szombat 15:57

A Bundesliga nyolcadik fordulójában is a Hertha BSC-é volt a legnagyobb rangadó, hiszen a forduló előtt még negyedik helyen álló berliniek a második Kölnt fogadták.

Dárdai Pál viszont elég támadószellemben küldte pályára csapatát, aminek a 13. percben meg is lett az eredménye. A Bayern Münchentől igazol Mitchell Weiser volt erőszakos a szélen, majd a labdaszerzésből végig is ment a jobbon. Középre adott, hogy Vedad Ibišević érkezett pontosan, és meg is lőtte idei hatodik gólját a bajnokságban.

A gól némileg felrázta a vendégeket, de rövid idő alatt a Herthának sikerült újra megszerezni a kontrollt.

A második félidőt is lendületesen kezdték a hazaiak, Haragucsi Genki megindulása után egy kemény lövés, majd két szöglet is jött, az előnyüket viszont nem tudták növelni. Az egyre inkább feléledő Kölnnek öt jó húzás, no meg egy elég nagy kapushiba kellett az egyenlítéshez a 64. percben. Anthony Modeste lőtte a gólt, ami előtt szerencsével került hozzá a labda, Rune Jarstein alatt csúszott át az ötösön belülre.

Sokáig viszont nem örülhetett a Köln a döntetlennek. A második Hertha-gólhoz is Weiser kellett, de ezúttal nem övé volt a gólpassz, ő csak az azt eredményező beadást indította meg egy szabadrúgásból. A hosszú oldalon a csereként beállt Julian Schieber maradt üresen, ő fejelte vissza, majd Niklas Stark ugrott a legmagasabbra, és szerezte vissza a vezetést a Herthának.

A hajrára nagyon felpörgött a Köln, a hosszabbításban egy vitás jelenet után büntetőt szerettek volna kapni, de végül maradt a 2-1, nyert, és ezzel a második helyre jött fel a Hertha, vasárnap pedig egyedül Gulácsi Péter csapata, a RB Leipzig előzheti meg.

Kleinheisler László a Wolfsburg ellen megszerezte első gólját a Bundesligában, nem is volt kis találat, erre megnézheti.

Meglepetésre csak döntetlent ért el a Dortmund a szezonban eddig csak egy pontot gyűjtő Ingolstadt ellen, ráadásul a BVB egyetlen percig sem vezetett a meccsen.

pályára.    

    Bundesliga, 8. forduló:

SV Darmstadt-VfL Wolfsburg 3-1 (1-0)

SC Freiburg-Augsburg 2-1 (0-0)

Hertha BSC-1. FC Köln 2-1 (1-0)

Ingolstadt-Borussia Dortmund 3-3 (2-0)

Bayer Leverkusen-1899 Hoffenheim 0-3 (0-1)

Bayern München-Borussia Mönchengladbach 2-0 (2-0)

    vasárnap:

RB Leipzig-Werder Bremen 15.30

Schalke 04-FSV Mainz 05 17.30

    pénteken játszották:

Hamburger SV-Eintracht Frankfurt 0-3 (0-1)

Rovatok