Index Vakbarát Hírportál

Nem lettek barátok Mourinho és Abramovics

2016. október 22., szombat 11:11

Akár hiszik, akár nem, amíg José Mourinho a Chlesea-nél volt alkalmazásban, a tulajdonossal nem kerültek baráti kapcsolatba, sőt még csak különösebben közel sem álltak egymáshoz. Ezt José Mourinho annak kapcsán közölte a nagy világgal, hogy vasárnap csapatával visszatér Londonba. A hétvége rangadója vitán felül a Chelsea–Manchester United lesz vasárnap.

Mourinho pedig kétszer is megfordult a Chelsea-nél, amelynek a legsikeresebb edzőjévé vált ezen évek alatt. Háromszor bajnokságot, egy FA-kupát, három Ligakupát nyert 2004-07 és 2013-15 között.

Mondjuk én azt is nehezen tudom elképzelni, hogy Mourinhónak egyáltalán lennének barátai, de persze ezt csak a rosszmájúságom mondatja velem, holott a portugál sztáredző könnyen meg tudja magát szerettetni bárkivel (lásd, a Chelsea-től úgy jött el, hogy a fél stadion a nevét skandálta), de irtó könnyen válik egy klub rákfenéjévé, intrikáival pedig képes összeugrasztani a legjobb barátokat is, ahogy azt Spanyolországban is láthattuk.

Bár Mourinho szerint csak üzleti kapcsolat volt az orosz mágnás és közte, valamit mégiscsak érez a volt klubja iránt, azt például megígérte, hogy nem fog úgy viselkedni mint egy kisgyerek, ha csapata gólt szerez a Stamford Bridge-n.

„Sosem volt a barátom, mindig is tulajdonos-menedzser (beosztott) kapcsolat volt közöttünk, egy nagyon tiszteletteljes kapcsolat, idézte a Guardian a portugált. 

„Ha azt kérdezik, hogy lesznek-e negatív reakcióim, ha a nézők valamilyen szinten beszólnak nekem? Nem, azt hiszem nem, felnőtt módon tudom kontrollálni az érzelmeimet, rengeteg tiszteletet érzek” - fejtegette a sajtónak a meccs előtt. Azt is mondta, hogy amikor kimennek majd a pályára, nem fogja tudni kizárni a szurkolókat és az atmoszférát, de inkább a meccsre koncentrál. Nem tudja, mire számítson, szerinte jó kapcsolatban volt a közönséggel, viszont most az ellenfél menedzsereként lesz ott.

Mourinhót tavaly decemberbenrúgták ki, miután az előző szezonban bajnokságot nyert Chelsea mélyrepülése csak nem akart befejeződni, ezután kezdett el a Unitednél tapogatózni. Erről is kifejtette a véleményét, egy része volt a karrierjének, felnőtt emberként tudta kezelni a dolgot, hiszen nem kezdő volt, és úgy látja, a Manchester is az egész karrierjét nézte, nem pedig azt a három hónapot, amit a Chelsea-vel szenvedett az utolsó időszakban. Szerencsésnek mondta magát, aki versenyben maradhatott, imádja, és maradni szeretne a MU-nál, nagy tervei vannak, és nagy feladat előtt áll.

A Manchester jelenleg a hetedik a bajnokságban, de csak két pontra van az 5. Chelsea mögött. 

Rovatok