Index Vakbarát Hírportál

A Rapid neveli fel a magyar válogatott új tízesét

2016. október 22., szombat 09:27

Az Austria elleni hétvégi nagy rangadó előtt a Rapid Wien hivatalos honlapján jelentette be, hogy meghosszabbítja a 20 éves magyar játékos, Szántó Tamás szerződését.

A fiatal magyar júliusban kapta meg először a lehetőséget Mike Büskens vezetőedzőtől, és mivel élt vele, a bécsi klub vezetői úgy döntöttek, módosítják a 2019-ig szóló eredeti megállapodást.

A 15 éves korától a klubnál játszó Szántó újabb két évet kapott, és anyagilag is kedvezőbb a mostani szerződése. Szántó a tízes pozícióban, vagyis a center mögött játszik a Rapidban, és az eddigi szezonban már két gólt is szerzett.

A klub hivatalos honlapján Büskens azt mondta, nagyon pozitív volt a magyar játékos fejlődése. „Nagy jövő előtt áll, ha ilyen ütemben halad előre. Már eddig is igazolta, hogy a legmagasabb szinten is képes játszani. Örömteli, hogy bennünket választott, és velünk képzeli el az útját."

Szántó azt mondta, nagyon jól érzi magát a klubnál, és legjobb formájával szeretné segíteni a zöld-fehér csapatot.

A játékos édesapja a Sopron másodedzője, Szántó Csaba azt mondta az Indexnek, már szerdán elkészült a szerződés, ő tárgyalta le, és szimbolikus jelentősége van a pénteki aláírásnak. Egyértelműen bíznak benne, de ennél is fontosabb, hogy az ősi rivális Austria Wiennel találkozik a Rapid vasárnap, ez a legnagyobb rangadó az országban.

Hozzátette, anyagilag is jobban jár a gyereke, de ez számukra csak sokadlagos szempont, mert az a lényeg, hogy folyamatosan játékban legyen, és tökéletesen alkalmazkodjon a magasabb tempóhoz.

A Rapid az olasz Sassuolóval szemben 1-1-et játszott a csütörtöki Európa Liga fordulóban, akkor Szántót pihentették a hétvégi derbire. A Rapid a legutóbbi átigazolási szezonban két játékost is adott a Werder Bremennek, Florian Kainzot például 3,5 millió euróért értékesítette.

Rovatok