Index Vakbarát Hírportál

Kleinheisler bekerült a forduló válogatottjába

2016. október 24., hétfő 16:12

A legnagyobb német szaklap, a Kicker ezúttal is leosztályozta a játékosokat, és a Darmstadtban első Bundesliga-gólját szerző magyar középpályás, Kleinheisler László 1,5-es jegyet kapott, ami a második legjobb osztályzat.

A németeknél az egyes a világklasszis kategória – a hatos a legrosszabb -, attól alig maradt el az ezt a szezont kölcsönben a csapatnál töltő 23 éves magyar. A Werdertől kapta kölcsön a Darmstadt a magyart.

A nyolcadik fordulóban 80 percet játszott, bal lábas kapásgólja billentette ki a meccset 1-1-ről.

Nem volt könnyű mozdulat, de emellett hasznos mezőnymunkát is végzett. Nem utolsósorban egy kiállítást is kiharcolt, amiből az első gól, egy hatalmas szabadrúgás jött.

Ahogy az első válogatottságán, ezúttal is igazolta, hogy mindkét lábbal jól rúg. Az előző fordulóba is közel járt már a gólhoz, de akkor kapufa lett a lövése.

Kleinheisler ezzel a forduló válogatottjába is bekerült, a frankfurti Fabian és a schalkés Bentaleb, két szélső közé. A Leipzig védője, Willy Orban is a legjobb tizenegy tagja. Ő az a játékos, akit Bernd Storck is szeretett volna Magyarországra hívni, mert magyarul is beszél a német és a lengyel mellett.

Viszonyításként: Huszti Szabolcs, amikor még a Hannover játékosa volt, 2012-ben kétszer is egyes osztályzatot kapott, előbb 4 gólpasszt adott a Wolfsburg ellen, majd amikor duplázott a Werderrel szemben.

Az utolsó magyar, aki egyes osztályzatot kapott a Kickertől: Szalai Ádám. A Mainz-Hoffenheim (3-0) meccsen a mesterhármasa döntött 2012. október végén.

Gulácsi Péter teljesítményét hármasra értékelték. A Lipcse jelenleg a második - a Werdert verte vasárnap este -, a hétvégi fordulóban épp az egyre jobb formába kerülő Darmstadhoz látogatnak.

A Bundesliga hivatalos oldalán egyébként nem került be a legjobb tizenegybe, azt viszont nem lehet kizárni, hogy a góljára lehet majd szavazni, vagyis a találatát beteszik a legszebb öt közé.

Rovatok