Index Vakbarát Hírportál

A FIFA megbüntette a spanyol labdarúgó szövetséget

2016. október 25., kedd 17:52

A Real Madrid és az Atlético Madrid után a spanyol szövetséget is megbüntette a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a fiatalkorúak szerződtetésére vonatkozó szabályok megsértése miatt, jelentette a Reuters és az AFP híre alapján az MTI.

A FIFA január közepén két átigazolási időszakból is kizárta az említett klubokat, és szeptemberben a fellebbviteli testület is jóváhagyta ezt a döntést. A szankció miatt a klubok legközelebb csak 2018 januárjában regisztrálhatnak új játékosokat. Emellett az Atléticót 900 ezer (255,6 millió forint), míg a Real Madridot 360 ezer svájci frankra (102,2 millió forint) is megbüntette a nemzetközi szövetség.

A FIFA most a spanyol szövetséget is elmarasztalta, mert megadta a szükséges engedélyeket az érintett kluboknak ahhoz, hogy kiskorú játékosokat igazoljanak külföldről. A szervezet fegyelmi testülete kedden úgy foglalt állást, hogy a spanyol szövetségnek 220 ezer svájci frankos (62,48 millió forint) bírságot kell fizetnie, illetve figyelmeztetésben és megrovásban is részesült, valamint kötelezték rá, hogy fél éven belül a vonatkozó előírásokkal összhangban kell módosítania saját szabályozását.

A FIFA vizsgálata az Atlético Madrid esetében a 2007 és 2014, a Real Madridot illetően pedig a 2005 és 2014 közötti időszakot ölelte fel. Korábban hasonló szabálysértés miatt a Barcelonát is megbüntették.

Rovatok