Index Vakbarát Hírportál

Szépek Dárdai rekordjai, de este jön az igazi felmérő

2016. október 25., kedd 08:52

A bajnokságban várakozás felett szereplő, rekordok sorát döntögető, és szombaton is fontos győzelmet elérő Hertha BSC már kedden pályára lép a Német Kupában.

Mivel Dárdai Pál játékosként nem játszhatott egyszer sem kupadöntőt, végleges edzői kinevezésekor - 2015-ben - világossá tette, hogy mindenáron szeretne ott lenni a fináléban. Tavaly az elődöntőig el is jutottak, de a Dortmund egy végül sima meccsen hármat rúgott nekik.

Idén ismét megpróbálja a csapatával, amelyik már sokkal karakteresebb, mint egy éve. Nem véletlenül hívta a magyar edző a drukkereket a meccsre, mert most már joggal bízik benne, hogy a látvány nem okoz csalódást. Az eddig veretlen Köln ellen nyertek is szombaton 2-1-re, ami nagy önbizalmat hozhat, de a kupasorozat egész más.

Dárdai is rögtön arra emlékeztetett, hogy egy különleges atmoszférájú stadionban kell megmutatni a tudásukat, és a St. Pauli ugyan a másodosztály utolsó helyen álló csapata, semmilyen teher nem lesz rajtuk, és biztosan nagy erőket fognak mozgósítani.

"Szoros lesz, de készen állunk, tele vagyunk becsvággyal. Tudjuk, mit várnak el tőlünk, és képesek is vagyunk megfelelni a feladatnak" - jelentette ki nagyon határozottan a 40 éves tréner.

Kiemelte, hogy nagyon jó mentalitással kell játszaniuk, és az első perctől kezdve fontos lesz a koncentráltság. Az előző körben csak tizenegyesekkel mentek tovább, most már korábban be kellene biztosítaniuk a sikert.

"Pozitív jeleket látok, erősek vagyunk fizikailag és fejben is, megvan a már a tapasztalatunk, hogyan kell játszani egy ilyen típusú csapattal szemben."

2005-ben a hamburgiak egyszer már megtréfálták a Herthát, a berliniek hiába vezettek 2-0-ra és 3-2-re is, a hosszabbításban végül 4-3-ra a hazai csapat nyert a nyolcaddöntőben. Utána meg sem álltak az elődöntőig, ott azonban a Bayern felülmúlta őket. Dárdai egyébként azon a meccsen a keretben sem volt.

Most edzőként neki is pihentetnie kell a játékosokat, mert a bajnokságban is fontos csata jön szombaton, az eddig veretlen Hoffenheimhez látogatnak.

Rovatok