Index Vakbarát Hírportál

Gólpassz után gól és gólpassz Dárdai felfedezettjétől

2016. október 25., kedd 21:39

Kedden a másodosztály utolsó helyén álló St. Paulihoz látogatott a Hertha a német kupában. A meccset Dárdai Pál már vasárnap nagyon kemény összecsapásként harangozta be, és nem is született meg könnyen a vezetést jelentő gól, a 42. percig kellett várni rá.

Mitchell Weiser, a Bayern Münchentől megszerzett tehetség talált be egy távoli lövéssel. A Hertha támadása végén, egy levágódó labdát csavart be a jobb alsóba. Ezzel tovább folytatta remek formáját a 22 éves szélső, aki a hétvégén a Köln ellen megnyert rangadón gólpasszt adott.

A második félidő elején Weiser aztán a második Hertha-gólban is benne volt, egy finom emeléssel játszotta meg a hosszú kapufánál érkező Valentin Stockert.

A berliniek innen már simán irányítás alatt tartották a meccset, több veszélyes helyzetük volt a végéig, de újabb gól már nem született, 2-0-val jutottak tovább.

Weiser 2012-15 között csak 16 bajnokin kapott lehetőséget a Bayern Münchenben, ám mióta 2015 nyár végén a Herthához igazolt, már 29 bajnokinál jár, ezeken 2 gólt is lőtt. A berlini csapat annyira meg volt vele elégedve egy szezon után, hogy a hároméves, 2018-ig szóló szerződést 2020-ig meg is hosszabbították vele.

A Hertha idei első kupameccsén a Jahn Regensburg ellen büntetőkkel megnyert párharcon is betalált Weiser, akkor 1-1 volt az eredmény a rendes játékidő után.

A kora este kezdődő kupameccseken a Bayer Leverkusen okozta a legnagyobb meglepetést kiesével, a Bundesligában a 11. helyig visszacsúszó csapat a harmadosztályú Sportfreunde Lotte ellen esett ki büntetőkkel. A Sportfreunde Lotte ezzel sorban két Bundesliga-csapatot vert ki idén a sorozatban, az első körben ugyanis a Werder Brement búcsúztatták. Tavaly egyébként pont a Leverkusen ellen estek ki, akkor 3-0 lett a végeredmény.

Huszti Szabolcséknak büntetőkre volt szüksége a továbbjutáshoz az Ingolstadt ellen, a rendes játékidőben és a hosszabbításban sem rúgott gólt egyik csapat sem, a tizenegyespárbajt viszont 4-1-re megnyerte az Eintracht Frankfurt, amely a 88. perctől emberhátrányban játszott. Az első büntetőt Huszti értékesítette.

Rovatok