Index Vakbarát Hírportál

Nagy kő esett le Mourinho szívéről

2016. október 26., szerda 23:27

1-0-ra verte a Ligakupa-nyolcaddöntőn a Manchester United a Manchester Cityt. José Mourinho csapata játszott otthon, és egy Mata-góllal nyert.

A meccset a hazai edző vette komolyabban, igen erős csapatot küldött pályára, csak középhátvédben nem a legjobb játszott, Smalling helyett Rojo kezdett. Guardiola ezzel szemben kezdette Serranót, Navast és Maffeót, míg a középcsatár Kun Agüero helyén a fiatal Iheneacho volt, azaz jóval kevésbé tartotta fontosnak az Anglia harmadik legfontosabb sorozatában játszott meccset.

Mourinho csapata főleg a szünet után volt jobb, és főleg Zlatan Ibrahimovic miatt. Mourinho az eddig látottak helyett egy robusztus 4-4-2-es felállást választott, ami néha 6-3-1-be is átment, elsődleges célja az volt, hogy ne kapjanak gólt.

Ebben a rendszerben Zlatan jobban élt, mint eddig, a szünet előtt Rashfordnak osztott óriási passzt, majd utána Pogbának: az angol nem tudott kapura lőni, a francia lövését kapufára tolta Caballero.

A svéd harmadik asszisztja végre bement: nem Herrera lőtte be, akinek szánta, hanem a következő ütemben érkező Mata.

A City a végéig támadott, de a szoros védekezésben helyzetig sem jutott. Guardiola csapata így hat meccs óta nem nyert – ilyen még nem történt a katalánnal –, az utóbbi háromból kettőt elbukott.

Mourinho a vasárnapi, Chelsea elleni 0-4-et javította ki, és fellélegezhet, a derbigyőzelem a legfontosabb siker a klubnak jelenleg.

A MU a négy közé jutásért a West Hamet fogadja, ami szerdán 2-1-re verte otthon, így kiejtette a Chelsea-t.

A negyeddöntők sorsolása:

Liverpool – Leeds United
Manchester United   West Ham United
Hull City – Newcastle United
Arsenal – Southampton

Rovatok