Index Vakbarát Hírportál

Fájdalmas Barcelona győzelem

2016. október 29., szombat 22:46

Nagyon gyenge játékkal, de nyert a Barcelona a tökutolsó Granada ellen otthon, míg a Serie A rangadóján a Juvnetus 2-1-re győzte le a Napolit.

Kilenc meccs után nyeretlenül érkezett a teljesen utolsó Granada a Camp Nouba, ami sok jót nem sejtetett a vendégeknek. Ehhez képest a Messi-Neymar-Suárez csatársor a 35. percig csak kétszer lőtt kapura úgy, hogy Ochoa kapusnak csak egyszer kellett komolyabb erőfeszítést megtenni a labda megszerzésére.

A második félidőben sem sokat változott a kép, azzal a különbséggel, hogy egy gólvonalig kijátszott akció végén Rafinha egy félollózós góllal végül megszerezte a vezetést, mint később kiderült a győztes gólt is. A 92. percben pedig Ter Stegennek akadt egy komoly munkája, de nem lett szégyen belőle, nyert a Barca és a második helyen áll a bajnokságban.

Ez volt a Camp Nou-ban az 1500. tétmérkőzés, az elsőt még 1957. október 6-án rendezték. Azóta a Barca itt 1119 találkozót nyert meg, 238 döntetlent játszott, valamint 143 vereséget szenvedett.

Ennél látványosabb volt a Juventus és a Napoli rangadója. Látványos gólokkal. Az első ilyet a Juventus szerezte, amikor a védők addig szerencsétlenkedtek, hogy az egyik a másik hátára rúgta a labdát, Bonucci pedig kapásból, irgalmatlanul bevágta a léc alá 10 méterről.

A válasz sem volt csúnya. Insigne zseniális kiugratását Callejón kapásból, laposan rúgta el Buffon mellett.

Aztán jött a Napoliban 104 meccsen 71 gólt szerző Gonzalo Higuaín, ezúttal azonban a Juventus drukkereknek okozott örömöt. Egy visszapattanó labdát kapásból, ballal bombázott a bal alsó sarokba. Sportszerű volt, jelezte nem akarja megünnepelni a gólját.

A Serie A-ban a Juventus vezet öt pont előnnyel, a Napoli maradt a 3. helyen.

Rovatok